Săptămâna cafenelelor aduce un program divers în inima orașului Timișoara

Săptămâna cafenelelor aduce un program divers în inima orașului Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 14 –a ediție a Cafékultour – Săptămâna cafenelelor va avea loc în perioada 16 – 22 aprilie, evenimentul propunându-și și de această dată să aducă arta contemporană, sub diferite forme, pe scene improvizate în cafenele, librării și spații neconvenționale din orașul de pe Bega, toate evenimentele fiind cu intrarea liberă.

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, festivalul și-a propus să exploreze spații culturale alternative, pe atunci aproape inexistente în oraș. Săptămâna cafenelelor este în egală măsură o sărbătoare a multiculturalității, ilustrând, timp de șapte seri, diversitatea culturilor din Timișoara. Cafékultour este, în acest sens, un festival care seamănă orașului, creând pentru locuitorii săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate, provenind din șapte țări : Italia, Polonia, Cehia, Serbia, Franța, România, Germania.

Seria evenimentelor debutează luni 16 aprilie cu o expoziție de pictură „De la Sile la Bega – Divinități feminine ale râurilor” (lucrări de Luciano Longo) care va avea loc la Musetti d’Oro Espresso Club.

Marți, 17 aprilie la Casa Artelor va avea loc o proiecție a filmului „Grădina speranței” (”The Zookeeper’s Wife”), iar miercuri o expoziție de afișe / ilustrații de cărți pentru copii, curator Radim Kopač sub numele de  „12 Worlds” la Librăria Cărturești (Iulius Mall)

Joi, 19 aprilie, la Aethernativ va avea loc un eveniment numit  Smooth and Spicy cu Milan Savić & Jelena Radulović.  Delicată și, în același timp, „bine condimentată”, cu note suave, dar și cu sonorități care nu vă vor lăsa să stați jos – așa va fi cea de-a patra seară Cafékultour! Altfel spus, „Smooth and Spicy”.  Concertul Jelenei Radulović și al lui Milan Savić este o combinație unică între DJ-ing și un spectacol live cu două instrumente: saxofon și vioară.


Un mix plin de energie și pasiune, foarte apreciat în capitala Serbiei, și o experiență unică pentru publicului timișorean.  Milan Savić este directorul Festivalului Internațional de saxofon Belgrad SAXperience.

Vineri, 20 aprilie la D’Arc va avea loc un spectacol de teatru / mimă (compania Comme Si)  sub numele de „Deux Rien”, iar sâmbătă la Ambasada se desfășoară spectacolul de dans contemporan „Planet Dance“.

Ultima acțiune inclusă în cea de-a 14-a ediție a CafeKoultour va avea loc duminică 22 aprilie sub numele de „Cantata cafelei”, la Pepper Steak & Shake.  Seara germană, prezintă o piesă scrisă de Bach în 1735 pentru un ansamblu muzical – Collegium Musicum care își desfășura activitatea în cafeneaua lui Zimmerman în Leipzig, Germania. Întreaga cantată a lui Bach pare a fi scrisă având în minte publicul din cafenea. Cantata Cafelei este despre o tânără, Aria, înnebunită după cafea. Tatăl ei e complet împotriva acestei pasiuni… cafeneizate, așa că încearcă să îi interzică să mai bea cafea. Într-un final, cei doi se împacă.  Interpreți: baritonul Roman Tsotsalas, soprana Rut Iovescu, tenor Daniel Zah, flaut Gianluca Vanzelli, vioara I Cristina Mălăncioiu, vioara II Evelina Icleanu, viola – Daniel Robu, violoncel Darius Tereu, clavecin Victor Părău. Dirijor Laurențiu Muntean. Evenimentul va fi moderat de Christian Rudik.

Toate evenimentele încep la ora 19.00 și intrarea este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.