SCM Politehnica, egalată acasă la general de CSM București după un meci...

SCM Politehnica, egalată acasă la general de CSM București după un meci ”ca la box”. Timișorenii au contestat pe final o decizie care putea schimba rezultatul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

SCM Politehnica nu a reușit să profite de meciul de pe teren propriu pentru a o elimina pe CSM din al doilea duel al sferturilor. Bucureștenii s-au impus în ”Olimpia” cu 19-18 (13-10) după un meci cu ofensive crispate, după cu o arată și scorul. Alb-violeții puteau egala în final, la fel ca în tur, însă au ratat după ce ulterior Cristi Fenici ceruse 7 metri în urma unei pătrunderi. Tensiune a existat și după încheierea partidei iar totul se va decide în jocul 3, programat în Capitală.

Era evident că oaspeții vor veni montați să câștige la Timișoara după ce nu au reușit acest lucru pe teren propriu. CSM-ul a condus pe tabelă încă din prima parte, dar s-a distanțat la trei goluri chiar pe finalul reprizei. Meciul a debutat cu un moment marca Pero Milosevic, care a împiedicat involuntar sau nu un jucător al oaspeților aflat pe lina de margine. Iar pe întregul parcurs al jocului bucureștenii au avut fără probleme și câte patru persoane în picioare în dreptul băncilor. Nici când avantajul a fost mai clar în partea a doua, la patru goluri diferență, cei de la CSM nu încetau discuțiile oficialii. Pe teren portughezul Fereira și-a montat jucătorii într-o defensivă foarte avansată, care rareori le-au permis bănățenilor pătrunderile. A existat însă un 7 metri mai clar decât cel contestat în final, în prima parte, dar trecut cu vederea de cuplul Belean-Calina.

În fine, deși au avut 18-14 cu mai puțin de 12 minute rămase din meci, formația vizitatoare a tremurat din nou pe final. Totul a culminat cu acea fază din ultimul minut, când Fenici a pătruns caracteristic, în forță, și a fost blocat ca la rugby de adversari. Chike Onyejekwe a fost eliminat și a văzut și ”albastru”, dar, cu toate acestea, arbitri au văzut diferit faza și nu au acordat un 7 metri care, transformat, ar fi dus din nou la egalitate și poate, la fel ca în tur, la lovituri de departajare. Deși gazdele au cerut time out acțiunea finală s-a încheiat cu o aruncare slabă din extremă. S-a terminat 18-19 și totul se va decide în jurul datei de 29 aprilie. Tensiune a fost și după încheiere, căci cele două grupuri au fost aproape de o încăierare la mijlocul terenului.

SCM Politehnica (goluri): Cîmpan 4 goluri, Marjanovic 3, Orbovic 2, Hrimiuc 2, Șania 2, Krsto MIlosevic 1, Lasica 1, Ștefan 1, Fenici 1, Santeiu 1.

În semifinale s-au calificat deja după două partide Potaissa Turda și Steaua. În timp ce la Dinamo – Dobrogea Sud va fi nevoie de asemenea de un joc suplimentar la București.

”Am fost privați de o aruncare de la 7 metri”

Gazdele s-au referit la ultima fază după meci.


”Am luptat tot meciul, deși am ratat mult în unele momente. Din păcate, la acea fază din finalul meciului am fost privați de o aruncare de la 7 metri evidentă. Nu doream să primim decât ceea ce aveam dreptul, după sancțiunea cu cartonaș roșu și albastru de la ei. Îmi felicit jucătorii pentru modul cum s-au dăruit în acest joc foarte dificil. Acum și Fenici e accidentat și Cîmpan la fel, vom vedea cum îi vom recupera pentru meciul decisiv care va fi peste 8, 9 sau 10 zile”, a declarat Pero Milosevic, tehnicianul lui SCM Poli.

Paulo Fereira, noul tehnician al CSM-ului, a remarcat nervii din jurul jocului, deși la rândul său a protestat serios în unele momente. ”Nu doresc să vorbesc despre deciziile luate de arbitri, misiunea mea e să fac referire la joc. Am trăit un meci cu prea multă luptă dură, pe care nu-l pot numi handbal în unele momente. Am impresia că e lupte sau box, ceva de genul acesta. Nu e bine să joci în asemenea condiții. Nu vorbesc de Timișoara sau noi, pentru ambele echipe nu e bine. Noi am câștigat, deși după avantajul pe care l-am avut și apoi l-am cedat, puteam să și pierdem. Victoria e a băieților, eu doar i-am ajutat de pe margine, pentru că nu sunt de prea mult la echipă și nu puteam face mai mult. Urează jocul decisiv în care cred că șansele sunt egale… Într-adevăr am avut emoții să nu luăm din nou gol și să fie egalitate, am trăit acest lucru în urmă cu doar câteva zile”, a spus și Paulo Fereira. Acesta speră ca Chike Onyejekwe să joace în decisiv deși acesta a văzut cartonașul albastru după cel roșu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.