Se mai poate?

Se mai poate?

0
DISTRIBUIȚI

În lipsa unei săli Polivalente promise de nici nu mai știm când, concertele din Timișoara se desfășoară cu chiu cu vai prin diverse locuri.

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că multitudinea de evenimente cu intrarea gratuită organizate de autorități (în primul rând!) au reușit să distrugă munca unor promotori care, confruntați cu probleme cât se poate de diverse, se chinuie să pună la punct evenimente faine mai mult sau mai puțin de nișă, acțiuni care sunt mai mult decât necesare mai ales într-un oraș care peste doar trei anișori vrea să fie capitală culturală europeană. Prostul obicei al publicului de aici și nu numai de a primi totul pe gratis face tot mai multe victime în rândul cluburilor care nu sunt axate exclusiv pe „bumtzi – bumtzi” sau a celor care merg pe nume „comerciale“.

După opt ani de existență, unul din bastionurile muzicii underground din Timișoara, Daos a anunțat că se închide la sfârșitul lunii aprilie.


Desigur, trăim într-o economie de piață în care concurența din orice domeniu nu poate fi decât benefică, dar pe tărâmul „underground“ lucrurile nu stau la fel de simplu. Și asta pentru că din „prostia“ unora care din diverse motive își încoardă mușchii să aducă nume „tari“ pe gratis, fac rău „mișcării“ ș-așa șubrezite din diverse alte cauze. Desigur, mai există și alte locuri dedicate mișcării underground, dar trendul nu este unul fericit.

Dintr-un oraș care a dat României nenumărate trupe rock și evenimente underground promovate odinioară de TM Base sau Setup (ca să dau numai două exemple), riscăm să devenim un oraș în care gusturile muzicale se îndreaptă spre uniformizare. Un oraș în care toată lumea va asculta numai muzici pe care poți să îți epatezi frapiera de șampanie de fițe și-n care dacă vrei să fii „cool” e musai să fredonezi Smiley-uri, Irina Rimes-uri, Vanotek-uri sau Lidia Bubble-uri.

Să fim bine înțeleși, nu am nimic împotriva celor care preferă melodioarele ce se lăfăie în radiourile autohtone și o bună parte din cluburile locale, dar e păcat ca Timișoara să nu încerce să-și revină din starea de letargie în care a intrat de ceva vreme. Se mai poate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.