Seară de jazz neted alături de ”ambasadorul Ungariei” al stilului, Zolbert...

Seară de jazz neted alături de ”ambasadorul Ungariei” al stilului, Zolbert FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2049623694">

Zolbert, cel mai cunoscut interpret de smooth jazz din Ungaria, adesea alintat drept ambasadorul acestui stil din țara vecină, a susținut la sfârșitul săptămânii trecute primul concert din Timișoara, în cadrul unui eveniment desfășurat la Manufactura, ocazie cu care spectatorii au avut parte de o seară agreabilă, iar sound-urile etalate de trupa maghiară au fost răsplătite cu aplauze consistente.

Cariera artistului maghiar a început prin 2009, dar adevărata consacrare a venit patru ani mai târziu, în momentul în care a câștigat premiul cel mare al unui concurs desfășurat de un club din Zuglo, cartierul său natal din Budapesta, cu piesa Frappé. Printre alte apariții memorabile s-au numărat cele din cadrul evenimentului Veszprém Fest. Acum trei ani, artistul a lansat albumul de debut One, care a fost inclus de legendarul post de radio american JazzTrax printre cele mai bune albume ale anului și a ocupat locul 10 în acest clasament.

Printre piesele care s-au făcut auzite la concertul din Timișoara s-au numărat și câteva cover-uri foarte inspirate, iar la sfârșitul evenimentului melomanii s-au înghesuit să cumpere CD-urile artistului, inclusiv cel mai proaspăt album, apărut pe 30 martie, sub numele „Live“. Alături de Zolbert pe scenă s-au aflat Heilig Tamás (bass), Nagy Zsolt (tobe), Riskó Tibor (chitară) și Tóth Marcell (clape).

„După un concert susținut în Ungaria, un ziarist m-a numit ambasador al smooth jazz-ului din Ungaria. E măgulitoare această descriere și încerc să fiu la înălțime. Ceea ce cânt eu e undeva între muzică pop și jazz. Multă lume e speriată când aude particula jazz. Nu e deloc așa, există multe feluri de jazz. Așa cum fiecare chef face mâncarea în stilul lui, și muzicienii cântă jazz altfel. Ne pregătim să efectuăm un turneu în Statele Unite ale Americii, patria smooth jazz-ului. Sunt foarte mândru de muzicienii cu care cânt și sperăm ca pe viitor să ne creăm un nume. Să știe lumea că atunci când undeva vine Zolbert, o să fie frumos“, ne-a declarat artistul maghiar.

Foto: Bartha Csaba

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.