Secretul unui metabolism ideal. Ce obiceiuri zilnice ne garantează o siluetă de...

Secretul unui metabolism ideal. Ce obiceiuri zilnice ne garantează o siluetă de invidiat

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă fiecare persoană are o ardere metabolică diferită, există câteva trucuri alimentare și care țin de stilul de viață ce ne pot asigura o stare de bine și o siluetă de invidiat.

Mâncaţi puţin şi faceţi mişcare în mod regulat, însă nu reuşiţi să eliminaţi kilogramele în plus? Aţi ţinut diete restrictive, aţi băut diverse ceaiuri sau v-aţi extenuat făcând exerciţii fizice complicate, însă nu ați reușit să ieșiți învingători în lupta cu kilogramele? Este posibil ca problema dumneavoastă să fie cauzată de metabolismul leneş.

Prin metabolism înţelegem procesul care se desfăşoară la nivelul muşchilor şi organelor şi care vizează direct viteza de acţiune a întregului organism, tradusă prin arderea caloriilor. Cel mai important avantaj al unui metabolism rapid este faptul că prin arderea accelerată a grăsimilor reuşim să ne păstrăm greutatea scăzută practic fără efort. Chiar dacă natura nu v-a dotat cu nişte arderi de invidiat, este bine să ştiţi că prin respectarea unor paşi simpli în viața de zi cu zi vă puteţi stimula metabolismul, arzând astfel mai uşor caloriile.

Somn, apă și sport

La fel ca în orice alt proces care are legătură cu producerea unor schimbări în corpul uman, somnul este esenţial. Dacă doriţi să aveţi un metabolism de invidiat, este necesar să vă odihniţi suficient, oferind corpului şansa să se refacă după activităţile cotidiene. Consumul de apă joacă şi el un rol esenţial în buna funcţionare a organismului. Apa ne hidratează şi stimulează purificarea organismului. Un truc de reţinut pentru cei care doresc să slăbească: apa pe care o beţi trebuie să fie rece. Astfel, pentru a o încălzi, organismul nostru va arde mai multe calorii.

Exerciţiile fizice sunt şi ele recomandate tuturor celor care doresc un metabolism rapid.


Înotul, alergatul sau ridicarea de greutăţi sunt doar câteva din metodele prin care vă puteţi creşte masa musculară. Mai mulţi muşchi înseamnă şi mai multe calorii arse în timpul exerciţiilor fizice. Stimulând producţia de endorfine, exerciţiile fizice sunt şi ele calea spre silueta mult visată şi spre o viaţă mai fericită.

Dieta recomandată de specialiști

Atunci când vorbim de accelerarea metabolismului, există o serie de alimente care, consumate în mod regulat, fac adevărate minuni.

Condimentele

Iubiţi mâncarea condimentată? Sunteți norocos! Studiile au demonstrat că toți cei care consumă ardei iute sau usturoi au metabolismul mai rapid decât semenii lor care se feresc de aceste alimente. Ardeiul iute este cunoscut pentru conținutul său ridicat de capsaicină, substanță care crește rata metabolică cu 25%. Scorțișoara este unul din cele mai aromate condimente. Fără doar și poate, aroma ei ne duce cu gândul la cozonacii de Crăciun sau la o cană de vin fiert băută în fața șemineului. Scorțișoara este și un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, stimulând metabolizarea zaharurilor.

Ceaiul verde

Este o băutură din ce în ce mai populară în țara noastră. Grație conținutului mare de antioxidanți, ceaiul verde ne ajută să ne menținem tineri și ne stimulează metabolismul. Studiile au demonstrat că o cană de ceai verde pe zi poate determina organismul să ardă mai mult cu aproape 100 de calorii.

Peștele

„Nicio masă fără pește”, spunea o veche zicală românească. De fapt, sfatul este unul cât se poate de actual. Beneficiile consumului de pește asupra metabolismului uman se datorează conținutului mare de acizi grași Omega 3, care reduc nivelul de leptină, principalul hormon vinovat de încetinirea metabolismului. Alte alimente bogate în Omega 3 sunt nucile și semințele, care au aceleași beneficii asupra metabolismului dumneavoastră.

Fulgii de ovăz

Consumați cereale din comerț la micul dejun? Dacă ați optat pentru un sortiment cu diverse arome sau cu cacao, aveți toate șansele să consumați mult prea puțini nutrienți și mult prea mult zahăr, care vă destabiliează echilibrul organismului. O alternativă sănătoasă sunt fulgii de ovăz, care sunt metabolizați lent de organism. Rezultatul este scăderea nivelului de insulină din corp și, implicit, creșterea ratei metabolice.

Sursa foto: Freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.