Concert cu soldați americani la Timișoara. Când are loc ineditul eveniment

Concert cu soldați americani la Timișoara. Când are loc ineditul eveniment

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt invitați să participe la un eveniment inedit, intrarea fiind gratuită. Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa (USAREUR) vor susține un concert la Filarmonica Banatul din Timișoara în data de 30 aprilie.

Potrivit reprezentanților Ambasadei Statelor Unite, concertul organizat în capitala Banatului va include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bela Bartok şi Leonard Berstein.

„Orchestra, aflată sub comanda Lt. Col. Dwayne Milburn, este staţionată în Sembach, Germania, şi a fost înfiinţată în 1940. Orchestra are în componenţă 65 de grupuri de concert şi fanfară, 35 de grupuri pentru muzică de ceremonie, grupurile de jazz USAREUR Standard, trupa de muzică dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade şi ansambluri de muzică de cameră.


Alături de Corul Soldaţilor USAREUR, Orchestra este în prezent a treia organizaţie muzicală ca mărime a Armatei SUA, membrii săi având statutul de ambasadori muzicali ai armatei americane în Europa. Ei sunt aleşi prin concurs şi sunt muzicieni profesionişti, absolvenţi ai unor universităţi şi conservatoare de muzică prestigioase din Statele Unite”, explică reprezentanții Ambasadei Statelor Unite.

În ceea ce privește Corul Soldaților USAREUR, acesta se află sub comanda Cpt. Aaron Morris şi a fost înfiinţat în anul 1963, pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentaţii muzicale, dovedindu-se rapid a fi un instrument de succes în promovarea relaţiilor cordiale dintre comunitatea americană din Europa şi naţiunile gazdă.

Spre deosebire de colegii lor din orchestra USAREUR, membrii Corului Soldaţilor nu trebuie sa fie muzicieni profesioniști. Selecţia se face prin audiţii extrem de competitive la care participă soldaţi din toate structurile Armatei SUA. Aceştia urmează apoi o pregatire intensă în dans, teatru şi muzică.

The USAREUR Band & Chorus au mai mult de 200 de misiuni muzicale anual, în cadrul unor turnee în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Orchestra și Corul Soldaților USAREUR concertează la Timișoara în data de 30 aprilie, la Sala Capitol. Intrarea este gratuită, pe baza biletelor ridicate de la casa de bilete a Filarmonicii Banatul.

În data de 2 mai, The USAREUR Band & Chorus susțin un concert și la Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.