Taximetriștii, revoltați că Primăria Timișoara nu ia măsuri împotriva Uber: „Trebuie să...

Taximetriștii, revoltați că Primăria Timișoara nu ia măsuri împotriva Uber: „Trebuie să intervină în caz de concurență neloială”

1
DISTRIBUIȚI

Taximetriștii din Timișoara sunt foc și pară, după ce autoritățile locale nu au luat nicio măsură împotriva Uber, despre care spun că le fură din clienți. Astfel, aproximativ o mie dintre taximetriști s-au înscris deja într-o asociație înființată cu scopul de a-și apăra mai bine drepturile. Aceștia sunt supărați atât pe Primăria Timișoara, care ar putea să intervină, dar nu o face, cât și pe “toate autoritățile de control”, pentru că nu-i verifică și pe șoferii de la Uber, despre care spun că sunt chiar și polițiști, pompieri, jandarmi sau angajați în primărie.

„În Ungaria, Uber nu a putut intra, pentru că premierul s-a opus. Noi susținem un singur lucru: respectarea legii în mod egal, să fie transparență. De ce noi suntem obligați să avem atestat profesional de taxi, care costă în jur de 550 de lei, să plătim tot felul de taxe, să eliberăm bon fiscal, iar alții nu sunt obligați, doar dacă vor.


Noi dorim doar aplicarea legii pentru toți transportatorii. După scandalul cu șoferii de la Uber, i-am cerut domnului primar Robu să aplice lege. Primăria Timișoara trebuie să intervină în caz de concurență neloială, dar nu o face. Toate autoritățile de control sunt vinovate, dar Primăria Timișoara și Nicolae Robu considerăm că sunt principalii vinovați. Pe cei de la Uber nu îi verifică nimeni”, au transmis reprezentanții asociației de taximetriști din Timișoara.

În acest moment, în Timișoara sunt aproximativ 3.000 de taximetriști, iar reprezentanții asociației spun că ar fi pe străzile orașului încă 1.400 de șoferi de la Uber și se plâng că numărul clienților le-a scăzut, în ultima perioadă.

Pe de altă parte, taximetriștii recunosc că unii timișoreni aleg Uber pentru că este mai ieftin, dar și pentru că, în unele perioade, nu există suficiente mașini de taxi, unii șoferi refuză comenzi sau unele autoturisme nu sunt chiar curate. „Lucrăm la îmbunătățirea acestor aspecte. În acest moment, este în lucru și o aplicație care va permite clientului să-i dea un calificativ taximetristului și invers. Probabil că atunci când aplicația va putea fi folosită, lucrurile se vor schimba”, au transmis reprezentanții asociației.

Taximetriștii le recomandă timișorenilor ca atunci când au nevoie de o mașină să folosească în special aplicațiile dispeceratelor, pe care le pot descărca pe telefonul mobil, pentru că timpii de așteptare sunt mai mici.

Vă reamintim că taximetriștii din Timișoara sunt în grevă japoneză, de la sfârșitul lunii martie, pe o perioadă nedeterminată. Șoferii au prins banderole albe de oglinzile mașinilor, iar pe geamuri au lipit afișe cu mesajul „Solidari cu taximetriștii europeni”. Taximetriștii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu iau nicio măsură împotriva Uber și solicită respectarea legii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.