Temperaturi de vară toată săptămâna, în Banat. Când vom reveni la valori...

Temperaturi de vară toată săptămâna, în Banat. Când vom reveni la valori normale pentru această perioadă a anului

0
DISTRIBUIȚI

timfloralis

Vremea în Banat continuă să fie cu mult mai caldă decât normalul acestei perioade din an toată săptămâna. Potrivit meteorologilor, până în data de 6 mai, temperaturile maxime medii vor fi de 28 – 29 de grade Celsius, în vestul țării.


De abia în perioada 9 – 13 mai este estimat că temperaturile de pe timpul zilei vor fi la valori apropiate de cele obișnuite.

„Până în data de 6 mai, vreme va fi cu mult mai caldă decât normalul aceastei perioade din an, cu temperaturi maxime medii de 28…29 de grade. După un proces de răcire ce va aduce temperaturile diurne la valori apropiate de cele obișnuite, se estimează că între 9 și 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 21 și 23 de grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori destul de ridicate pentru această lună, cu minime, în medie, de 13…15 grade în prima săptămână și de 9…12 grade între 7 și 13 mai”, se arată în prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în Banat, realizată de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, probabilitatea pentru ploi în vestul țării, de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice, va fi mai mare începând cu sfârșitul primei săptămâni și mai ales în intervalul 6 – 9 mai, când vor fi posibile perioade cu cantități de apă mai însemnate la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.