Teoria conspirației, explicată de Poliția Locală în cazul agenților parcați pe două...

Teoria conspirației, explicată de Poliția Locală în cazul agenților parcați pe două locuri pentru persoane cu handicap

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara a găsit o explicație inedită pentru fotografia care acum mai bine de o săptămână făcea ravagii pe Facebook. Amintim că mașina oamenilor legii a fost surprinsă în timp ce era parcată pe două locuri pentru persoane cu handicap. Astăzi, Poliția Locală a emis un comunicat de presă prin care anunță că „în urma verificărilor efectuate de Compartimentul Control Intern, s-a stabilit faptul că fotografia în cauză a fost realizată de către o persoană care a săvârșit o contravenție și care, ca urmare a faptului că a fost sancționată, a publicat doar parțial imaginea reală. Lângă autovehiculul Poliției Locale se afla un alt autoturism marca BMW cu numărul TM-82-THA, așa cum reiese din fotografia cu imaginea completă a incidentului, care era parcat pe două locuri ale persoanelor cu dizabilități. Polițiștii locali au oprit lângă acesta pentru a lua măsurile legale și, pentru a nu stânjeni circulația autovehiculelor, zona fiind una foarte aglomerată, iar oprirea pe carosabil, foarte aproape de sensul giratoriu ar fi dus la crearea unui ambuteiaj, au pus mașina pe locurile alăturate, polițiștii locali fiind în autovehicul și nepunând astfel în imposibilitate vreo persoană care ar fi avut nevoie de locurile respective. Menționăm că persoana care a săvârșit contravenția a fost sancționată conform OUG 195/2002 cu 290 lei și 2 puncte penalizare la permis. Pe numele acestuia figurează de altfel alte cinci sancțiuni contravenționale pentru diverse fapte și, pentru că urma să primească cea de-a șasea sancțiune, acesta a realizat fotografia distorsionând realitatea”.


Reprezentanții Poliției Locale au transmis și o fotografie pentru a ilustra cele afirmate.

Reprezentanții Poliției Locale susțin că legea le permite, în anumite situații, să staționeze chiar și pe zona pietonală, nu numai pe locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități.  „În conformitate cu prevederile Legii 155/2010 a Poliției Locale, a avizului Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara și a unei adrese din partea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, ultimele două emise înainte de data producerii faptei la care se face referire în fotografia publicată, polițiștii locali au avizul pentru accesul cu mijloacele de deplasare din dotare în zonele restricționate prin indicatoare rutiere, inclusiv în zona de promenadă, precum și pentru staționare pentru intervenții și exercitarea atribuțiilor de serviciu conform Legii 155/2010, OUG 195/2002, Legea 61/1991 sau Hotărâri ale Consiliului Local”.

Comunicatul se încheie cu o promisiune de vigilență constantă a Poliției Locale, ”așa cum a făcut și până acum”. ”Polițiștii locali vor continua să ia măsurile legale împotriva celor care nu respectă legislația, inclusiv împotriva celor care staționează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități respectându-le acestora dreptul de a avea acces la zonele special amenajate, așa cum a făcut și până acum”.

O mașină a Poliției Locale a fost fotografiată în timp ce era parcată pe loc destinat persoanelor cu dizabilități de Corneliu Vaida, timișorean implicat în viața civică a orașului. Vaida a postat imaginea pe Facebook.  La momentul respectiv, întrebați de PRESSALERT.ro, despre acest incident, reprezentanții instituției au declarat că vor face verificări. Acestea au durat mai bine de o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.