Termenul promis de secretarul de stat în ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia...

Termenul promis de secretarul de stat în ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia pentru amenajarea Muzeului Revoluției la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cu trei milioane de euro finanțare de la Ministerul Culturii, Muzeul Revoluției din Timișoara rămâne tot la stadiul de proiect. Sunt deja peste șase ani de când politicienii locali anunță că poartă discuții cu Ministerul Culturii pentru amenajarea muzeului simbol pentru oraș. Deși suma este disponibilă în bugetul Ministerului Culturii pentru amenajarea muzeului, banii nu pot fi cheltuiți pentru că autorițile locale și Ministerul Culturii nu reușesc să cadă de acord asupra unei locații.


Garnizoana din Piața Libertății, aflată în patrimoniul Ministerului Apărării este locația agreată de Ministerul Culturii pentru realizarea proiectului, însă MApN nu dorește să mute structurile armatei în altă locație pentru a elibera clădirea.

Recent învestit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, regizorul timișorean Ion Ardeal Ieremia spune că amenajarea muzeului este una din prioritățile sale. „Personal am făcut o promisiune că din punctul meu de vedere și din punctul de vedere al domnului ministru al Culturii Muzeul Revoluției își va deschide porțile până în 2021”, a explicat Ieremia.

Și președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a purtat discuții cu ministrul Apărării Mihai Fifor pe această temă. „Prima dată trebuie să clarificăm situația cu clădirile. Am discutat cu domnul ministru al Apărării Mihai Fifor și i-am spus clar că dorim să preluăm această clădire, dar nici într-un caz să mutăm în ea Centrul Militar Zonal, că așa nu rezolvăm nimic. Domnul Fifor m-a asigurat că vor găsi o altă locație pentru Centrul Militar Zonal și Garnizoană. Săptămâna asta am vorbit din nou”, a spus Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.