Timișoara, orașul în care apartamentele s-au scumpit cel mai mult din țară....

Timișoara, orașul în care apartamentele s-au scumpit cel mai mult din țară. Cât costă metrul pătrat util

0
DISTRIBUIȚI

Prețurile solicitate la apartamentele din Timișoara, indiferent că ne referim la cele aflate în blocuri noi sau vechi, sunt tot mai mari. Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, capitala Banatului ocupă, în luna martie, primul loc în clasamentul scumpirilor locuințelor din marile orașe din România.

Datele arată că valoarea medie de listare a unui apartament din Timișoara, indiferent de anul construcției, este cu 1,7% mai mare decât luna februarie, situându-se la 1.187 de euro pe metru pătrat util (față de 1.167 de euro pe metru pătrat).


Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,8% (de la 1.170 la 1.191 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi în aceeași măsură (de la 1.155 la 1.176 de euro pe metru pătrat).

Potrivit Imobiliare.ro, în luna martie a acestui an, pretențiile vânzătorilor de apartamente s-au majorat ușor la nivel național, nu doar la Timișoara. Prețul mediu solicitat de către aceștia, atât pentru locuințele vechi, cât și pentru cele noi, a ajuns la 1.200 de euro pe metru pătrat util, respectiv cu 0,3% mai mult decât la finele lunii februarie (când se situa la o medie de 1.197 de euro pe metru pătrat).

“Cu o singură excepție, marile centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro au resimțit – în unele cazuri chiar sensibil mai acut – această tendință ascendentă. Cele mai mari creșteri de preț au fost consemnate, în această ordine, în Timișoara, Cluj-Napoca și București”, arată reprezentanții portalului Imobiliare.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.