Titu Bojin, scenarii „bombă” pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al CJ Timiș....

Titu Bojin, scenarii „bombă” pentru ocuparea funcției de vicepreședinte al CJ Timiș. Care ar fi condițiile UNPR-ului într-o viitoare coaliție VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Demisia Roxanei Iliescu din PMP nu a rămas fără ecou pe scena politică locală. Odată cu decizia pe care Iliescu a luat-o în urma alegerilor „cu cântec” din filiala județeană a Partidului Mișcarea Populară – rezultat validat ulterior de conducerea centrală a partidului -, aceasta va pierde și funcția de vicepreședinte a Consiliului Județean Timiș.

Negocierile între partide pentru funcția rămasă vacantă, dar și pentru o posibilă nouă majoritate, au demarat deja. Titu Bojin, ales recent cu unanimitate președinte al UNPR Timiș, spune că este deschis la orice coaliție de „guvernare”, însă prima opțiune rămâne, totuși, PSD. „La ora actuală noi susținem PSD-ul. Aștept oferta PSD-ului, pentru că noi am făcut-o o dată în 2016, însă a fost refuzată. Nu am niciun motiv să mă arunc în brațele nimănui. Susținem PSD, dar există și alte posibilități. Îl aștept pe Călin Dobra să vină să mă curteze, să vină cu propuneri”, a lansat invitația public Titu Bojin, prezent la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Surprinzător, liderul UNPR Timiș, care a ocupat în trecut funcția de președinte al CJ Timiș din postura de lider PSD, a spus că nu își dorește locul rămas liber în urma demisiei Roxanei Iliescu. „Nu vreau funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.


Cu siguranță nu mă voi duce pe această funcție. Există domnul Matei (n.r. – Viorel Matei), Oprea (n.r. – Nicolae Oprea), poate fi și al treilea, în cazul în care altcineva se retrage”, a declarat Bojin.

Titu Bojin nu exclude nici o variantă surpriză de alianță în cadrul CJ Timiș, cu PNL-ul lui Nicolae Robu, căruia liderul UNPR Timiș îi spune, adesea, „Lae”. Întrebat dacă se gândește să susțină un candidat liberal într-o alianță PNL-UNPR-PMP, Bojin a menționat că „da, sigur că da. De asta v-am spus că UNPR e la graniță. M-a căutat Robu, dar nu am apucat să vorbim. A rămas că în zilele următoare ne vom întâlni. M-a chemat la discuții. Eu port cu toată lumea discuții și îi rog pe toți politicienii să treacă peste animozitățile politice și orgoliile personale. Trebuie găsită o soluție”, a admis Titu Bojin.

Deși nu a fost prea explicit, Titu Bojin nu s-a sfiit să-și expună ipotezele greu de crezut. „Spun că este una dintre variante și ca Dobra să își dea demisia. O altă variantă ar fi ca după trei luni de zile să nu se ia încă nici o hotărâre, dacă UNPR nu participă la actul de guvernare. Însă varianta de bază este că UNPR susține PSD. Sunt mai multe scenarii”, a explicat invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE.

De altfel, președintele UNPR Timiș nu a ezitat să expună condițiile pe care partidul le va pune într-o viitoare alianță în Consiliul Județean Timiș. „Dacă intră UNPR, sigur că discutăm de niște condiții, care sunt însă mai degrabă pentru timișoreni, nu ale UNPR-ului. Nici nu putem veni și să întoarcem totul pe dos. Direcția de drumurie o necesitate în Timiș. Ar fi păcat, la ce bani avem. Trebuie găsită o soluție peste tot. Alături de drumurile din județ, celelalte două obiective ar fi sala polivalentă și stadionul. Trei în total, pe care vrem să le punem ca și proiecte. Nu are importanță unde vine sala, important este să se facă”, a spus Titu Bojin.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.