Un consilier local propune rezolvarea crizei locurilor de parcare din Timişoara ca...

Un consilier local propune rezolvarea crizei locurilor de parcare din Timişoara ca în străinătate

0
DISTRIBUIȚI

semnalizare rutiera

Lipsa locurilor de parcare paralizează traficul din centrul Timişoarei şi nu numai. Consilierul local Sandu Ştefan a venit cu idee pentru decongestionarea traficului din capitala Banatului. Liberalul este de părere că 30% din maşinile care circulă prin centru sunt de fapt în căutarea unui loc de parcare.

„S-au luat în calcul în special două locații dedicate construcției de parcări: în spatele magazinului Bega și pe strada Oituz. Cu toate eforturile administrației ambele locații sunt încă grevate de probleme, astfel încât va mai trece ceva vreme până ce timișorenii își vor putea parcă acolo mașinile. De altfel, aceste două locații nu ar rezolva nici pe departe întreagă problemă a parcărilor dintr-un oraș în plină dezvoltare.


Rămân în continuare mari probleme în zonele rezidențiale. Zonele cu mare densitate a populației, cartierele de blocuri devenite și mai dense în urmă mansardărilor reprezintă de asemenea o provocare. Se pare că actualul sistem și regulament de parcare și tarifare și-au arătat limitele și noi soluții practice întârzie să apăra. Este necesar un pas înainte pe soluții practice și concrete, atent elaborate și cu o analiză complexă a implicatiilor, înainte de a se ajunge la o înrăutățire a situației actuale”, a susținut consilierul PNL.

Acesta are şi o soluţie pentru decongestionarea traficului, colaborarea dintre autorităţi. „În aceste condiții propun colegilor consilieri locali formarea unui grup de lucru împreună cu reprezentanți ai Primăriei, STPT, SDM, reprezentanți ai Consiliului Județean, Poliția Rutieră, reprezentanți ai societății civile, urbaniști și arhitecți care să-și propună identificarea unor soluții rapide, posibil de pus în practică care să conducă la îmbunătățirea stării actuale. Trebuie avut în vedere întreg sistemul de trafic-parcări-taxare (stradala + amenajări), transport în comun. Sunt convins că soluțiile există, dar așteaptă să fie identificate și exploatate cu curaj, având că inspirație și modul în care alte orașe europene au răspuns acestei provocări”, a mai scris Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.