Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița refuză fuziunea cu Universitatea Politehnica din Timișoara....

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița refuză fuziunea cu Universitatea Politehnica din Timișoara. Ce decizie a mai fost luată

1
DISTRIBUIȚI

universitatea din resita

Universitatea Politehnica din Timișoara (UPT) a ratat șansa de a se extinde și în județul Caraș-Severin. Ieri, în ședința Senatului Universității “Eftimie Murgu” din Reșița, s-a luat decizia ca propunerea de fuziune prin absorbție cu UPT să fie respinsă.

Potrivit Expres de Banat, la finalul ședinței, care a durat mai bine de patru ore, majoritatea membrilor Senatului Universității “Eftimie Murgu” din Reșița au votat împotriva fuziunii.


De asemenea, s-a decis destituirea din funcția de decan al Facultății de Inginerie și Management a lui Sava Ianici, cel care a și inițiat demersurile de fuziune prin absorbție cu Universitatea Politehnica din Timișoara.

Totul a început la finalul săptămânii trecute, când Universitatea Politehnica din Timișoara a anunțat că, în urma unei solicitări pe care a primit-o de la Facultatea de Inginerie a Universității “Eftimie Murgu” din Reșița, a decis aprobarea fuziunii prin absorbție între cele două instituții de învățământ superior. Luni, UPT a trimis o decizie în acest sens universității din Reșița, care a refuzat oferta, ieri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.