Mesaj de solidaritate neașteptat în Derby-ul Vestului. Ce vor face suporterii lui...

Mesaj de solidaritate neașteptat în Derby-ul Vestului. Ce vor face suporterii lui UTA dacă fanii lui ASU Poli nu vor fi lăsați să intre pe stadion

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Reacție nemaiîntâlnită a suporterilor lui UTA după vestea că clubul lor a luat decizia să interzică accesul pe stadion la derby-ul cu ASU Poli al fanilor oaspeți care și-au cumpărat bilete suplimentare de la Arad. Într-un comunicat semnat ”Ultras Arad” fanii gazdelor își arată solidaritatea cu suporterii timișoreni și spun că vor refuza să intre mâine pe arena ”Otto Grefner” din Șiria dacă nu toți vizitatorii cu bilet vor fi primiți la meci.

Toată lumea se așteaptă la incidente neplăcute la derby-ul de mâine din Liga a II-a. În plin scandal legat de biletele suplimentare achiziționate de timișoreni pentru duelul UTA – ASU Poli de la Șiria, fanii arădeni își arată, în mod surprinzător sau nu, solidaritatea cu ultrașii rivali. Aceștia nu vor intra nici ei pe stadion dacă nu toți bănățenii care au tichete vor fi primiți pe ”Otto Grefner”. Reamintim că organizatorii au oferit oaspeților doar 70 de bilete.

Gestul nu e așa de incredibil dacă luăm în considerare că și în trecut au mai existat episoade ”pașnice” între vestice. Mai mult, cele două grupări de suporteri urmează un cod ultra nescris, dar, poate și mai mult în acest caz, de circa o lună de zile fanii lui UTA din peluză sunt în conflict cu conducerea clubului după ce aceasta l-a numit pe Ionuț Popa director tehnic, în ciuda protestelor suporterilor.

Dacă lucrurile vor evolua negativ vom avea parte pentru prima dată, cel puțin după 1989, de un UTA – Poli fără galerii.

Iată comunicatul Ultras Arad:

”Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare.


Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.

Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II-a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii echipei Poli, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut.

Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli, peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.