Abuzuri la derby-ul exploziv UTA – ASU Poli de la Șiria. Ce...

Abuzuri la derby-ul exploziv UTA – ASU Poli de la Șiria. Ce a făcut unul din conducătorii clubului arădean

0
DISTRIBUIȚI
Codru Grădinariu, în alb

Mai multe informații au circulat ieri în jurul scandalului de la derby-ul de ieri UTAASU Poli, care a avut loc la Șiria. Ultrași arădeni, în semn de solidaritate cu fanii bănățeni, care nu au fost lăsați pe arenă deși aveau bilete, au refuzat la rândul lor să intre pe stadionul ”Otto Greffner”. Unul dintre conducătorii clubului arădean, Codru Grădinariu, se plimba la începutul jocului în zona peluzei unde ar fi trebuit să fie galeria gazdă. Acesta încerca să-i convingă pe câțiva suporteri revoltați că timișorenii nu puteau fi primiți în număr mare pe arenă.

Un dialog interesant a fost surprins la începutul primei reprize a partidei UTA – ASU Poli, încheiată prematur la Șiria. Codru Grădinariu, director general la UTA, vorbea cu un susținător al arădenilor, încercând să-l convingă că era neregulamentar să permită accesul mai multor timișoreni la meci. Suporterul spunera însă, la rândul său, că nu este de acrod că nu au fost lăsați mai mulți timișoreni la meci. Cele 70 de locuri oferite reprezintă 5% din capacitatea micuței arene. Grădinariu s-a arătat surprins când reporterul PRESSALERT.ro i-a spus că regulamentul nu prevede ca maximum cinci procente, ci minimum 5% din capacitate să fie destinată oaspeților. ”Serios, vai de capul meu. Vezi că confunzi legea… ă…sponsorizării. Nu mai spune o prostie de trei ori, o dată e suficient… Umbli cu afirmația asta falsă”, a fost reacția iritată a conducătorului, care s-a îndepărtat imediat.

Articolul 56 din ROAF, punctul g), aliniatul al treilea arată că clubul organizator trebuie ca: ”La solicitarea clubului vizitator, să aloce pentru suporterii acestuia un număr de bilete reprezentând minim 5% din capacitatea totală a stadionului”.

Foto: sportarad.ro

”Din punctul nostru de vedere, ca organizatori ai meciului, oaspeților le reveneau 70 de locuri.


Nu am putut să dăm mai multe bilete pentru siguranța jucătorilor. Lucrurile astea se știau, nu a fost niciun fel de dezinformare, am informat și Jandarmeria Timișoara. Gradul de risc este stabilit de către Jandarmerie, noi fiind responsabili pentru ceea ce se întâmplă în stadion iar ei, în afara lui. Vom decide în următoarele zile dacă îi vom despăgubi pe cei 70 de fani timișoreni care aveau dreptul să intre pe stadion. Nu am înțeles de ce nu au intrat fanii noștri în stadion, probabil în semn de solidaritate cu fanii timișoreni”, a spus Codru Grădinariu într-o intervenție la Sport Total FM.

Jandarmii prezenți la ”țarcul” unde erau fanii poliști au spus că organizatorii sunt cei responsabili pentru faptul că galeria vizitatoare nu poate ajunge pe stadion. Tot conform acestora, pe lângă cei 70 de suporteri timișoreni care ar fi avut locul asigurat în sectorul vizitatorilor, restul fanilor oaspeți cu bilet ar fi putut intra pe stadion fără probleme, în alte sectoare, dacă ar fi venit separat de grupul ”principal” organizat. Timișorenii au refuzat să selecteze oameni din cei 350 de suporteri deplasați și au fost practic sechestrați la marginea satului timp de vreo patru ore.

Mai mulți suporteri timișoreni se gândesc să dea în judecată clubul arădean pentru că nu au fost lăsați să vină la meci, deși aveau bilet. ”Clubul nostru, împreună cu Asociația Suporterilor Druckeria, va iniția în perioada următoare acțiuni în instanță împotriva celor ce se fac vinovați de situatia creată azi”, se arată într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook a clubului timișorean.

Ridicat pe sus la final

În momentul în care arbitrul a pus capăt partidei, mai mulți reporteri s-au îndreptat spre zona prin care se intră la vestiare. Deși jucătorii intraseră deja înăuntru, iar afară Marius Cociu oferea, la cald, informații legate de ieșirea din teren, ca reporter PRESSALERT.ro am fost împiedicat să ajung în acea zonă. Deși eram acreditat, aveam și ecuson la gât, precum și un aparat foto în mână, angajații firmei de pază au procedat ca în cazul unui huligan intrat pe gazon și am fost dus ”pe sus” în zona sălii de conferință. Conform unui coleg din presă, cel care m-a indicat ca un ”pericol” a fost același conducător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.