EXCLUSIV Vicepreședintele Comisiei de control al SRI anunță ce documente bombă vor...

EXCLUSIV Vicepreședintele Comisiei de control al SRI anunță ce documente bombă vor fi verificate la sediul serviciului de informații

0
DISTRIBUIȚI

Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei de control al SRI din cadrul Parlamentului României, a anunțat în această seară, în exclusivitate la emisiunea PRESSALERT LIVE,ce vor verifica membrii comisiei săptămâna viitoare când se vor deplasa la sediul Serviciului Român de Informații.

„Ne vom duce la SRI săptămâna viitoare pentru a discuta toate aspectele. Vom merge în control concret, să vorbim cu ofițerii. Aceste aspecte sunt de foarte mult timp în atenția comisiei. Da, vom merge la ei”, a declarat deputatul Marian Cucșa. Acesta a susținut că membrii comisiei vor merge la Direcția Juridică a SRI pentru a verifica ce fel de informări au făcut procurorii către serviciul de informații, în baza protocolului de colaborare care a fost declasificat recent, după ce primeau informările, dar și conțineau planurile de acțiune comună ale echipelor mixte DNA -SRI și ce rol aveau ofițerii în cadrul anchetelor penale. Cucșa a susținut că se vor cere documentele pentru a fi cercetate și că vor fi urmărite și ”multe alte aspecte”.

Despre audierea lui Horia Georgescu în legătură cu relația de prietenie pe care o avea cu fostul șef SRI George Maior, Marian Cucșa a spus că „l-am audiat din nou, iar acesta a prezentat pe larg relația, a venit cu dovezi care certifică relația de amiciție dintre cei doi.


Ne-a arătat mesaje schimbate între domnia sa și domnul Maior, din perioada în care Maior nu mai era șeful SRI. Dar, dacă ne uităm pe mesaje, se înțelege că avea o relație mai veche”. Conform deputatului, din mesajele prezentate de Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI), a reieșit faptul că cei doi aveau întâlniri și atunci când nu mai putea exista o relație instituțională.

Întrebat ce măsuri se vor lua dacă se va stabili că George Maior a mințit referitor la relația sa cu Horia Georgescu, deputatul Marian Cucșa nu a putut formula un răspuns concret. „Dacă domnul Maior a mințit, vom vedea măsurile care se impun. Când vom avea o concluzie finală vă vom comunica. Nu pot să vă spun la ce concluzie se va ajunge”, a spus vicepreședintele Comisiei de Control al SRI din cadrul Parlamentului României, ca mai apoi să se întrebe retoric: „de ce domnul Maior neagă relația cu domnul Georgescu? Vrea să se dezică de anumite acțiuni ale ANI?”.

Invitat de asemenea la PRESSALERT LIVE, Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, a privit lucrurile din perspectiva unui cetățean obișnuit. „Majoritatea privește acest lucru ca o problemă care nu i-a adus lui atingere ca cetățean. Oamenii spun că s-a petrecut în lumea marilor afaceri, nu în zona oamenilor normali. O să vedeți că în final toată chestiunea se va termina cu un fâs. Nu văd nicio modalitate prin care să fie trași la răspundere”, a opinat Nicosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.