Victorie categorică pentru partidul lui Victor Orban în alegerile din Ungaria: „Uniunea...

Victorie categorică pentru partidul lui Victor Orban în alegerile din Ungaria: „Uniunea Europeană nu înseamnă Bruxelles. UE se află la Berlin, Budapesta, Praga şi Bucureşti”

0
DISTRIBUIȚI

Alianţa de guvernământ Fidesz – Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria, în condiţiile în care a obţinut 49,51% dintre voturi după numărarea a 69,14% dintre circumscripţiile electorale, a anunţat luni Biroul Electoral Naţional, relatează agenţia MTI.

Partidul naţionalist radical Jobbik a primit 19,99% dintre voturile numărate, urmat de alianţa Partidul Socialist – Parbeszed Magyarorszagert (Dialog pentru Ungaria) cu 11,85%.

Formaţiunea LMP („Politica Poate Fi şi Altfel”) a înregistrat 6,47% dintre voturi.


Coaliţia Democratică (DK) a strâns până acum 5,32% dintre sufragii. Restul partidelor au şanse infime să întrunească pragul minim pentru intrarea în Parlament.

Rezultatele reprezintă o victorie răsunătoare pentru partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, care ar putea obţine 134 de locuri în viitorul legislativ, adică o majoritate de două treimi.

Viktor Orban, liderul formaţiunii de guvernământ Fidesz şi cea mai importantă figură politică a ţării, a obținut un nou mandat bazându-se pe cea mai dură retorică anti-imigraţie din Europa. Întrebat despre relaţia dintre Ungaria şi Uniunea Europeană, Orban a răspuns: „Guvernul reprezintă interesele Ungariei, pentru că ne iubim ţara şi luptăm pentru viitorul ei. Uniunea Europeană nu înseamnă Bruxelles. UE se află la Berlin, Budapesta, Praga şi Bucureşti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.