Zburăm din Timișoara pe litoralul românesc și în această vară. Când vor...

Zburăm din Timișoara pe litoralul românesc și în această vară. Când vor fi primele curse

0
DISTRIBUIȚI

litoralul romanesc

Bănățenii vor putea, și în acest an, să zboare cu avionul din Timișoara pe litoralul românesc. Aeroportul Internațional Timișoara anunță că, începând cu luna iunie, compania aeriană Blue Air va introduce destinația Constanța, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Sezonul estival va debuta în 25 mai, când se va da startul primelor curse charter de pe aeroportul timișorean. În această vară sunt programate zboruri spre Turcia (Antalya, șase curse pe săptămână) şi insulele grecești (Heraklion – Creta, două curse săptămânale și Zakynthos, o cursă pe săptămână).

Începând cu programul de vară, la Aeroportul Internațional Timișoara au fost suplimentate frecvențele pentru patru destinații: Memmingen, (de la două la trei zboruri/săptămână), Valencia (de la una la două curse/săptămână), Tel Aviv (de la două la trei curse/săptămână), Dortmund (de la două la trei curse/săptămână) și Bologna (de la două la trei curse/săptămână). Companiile aeriene au decis să nu mai includă în programul de vară destinațiile Berlin, Dusseldorf-Weeze și Eindhoven.

De asemenea, compania aeriană Tarom a introdus destinațiile Iași (câte patru curse/săptămână) și Cluj (trei curse/săptămână), pe lângă cele 26 de curse existente spre/dinspre București.

Totodată, reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara informează că traficul este în creștere în primele trei luni ale acestui an.

Astfel, în primele trei luni ale anului 2018 a fost înregistrată o creștere a numărului de pasageri cu 2,6%, comparativ cu anul precedent.


Prin urmare, dacă în perioada ianuarie-martie 2017, 355.760 de pasageri au călătorit de pe Aeroportul Timișoara, în aceeași perioadă a acestui an au fost înregistrați 364.982 pasageri. Cei mai mulți pasageri au ales să călătorească spre/dinspre București, Londra, Munchen și Bergamo.

La numărul de zboruri a existat tot o creștere de 2,6%: 4.284 aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în cursul primelor trei luni ale acestui an, comparativ cu lunile ianuarie-martie 2017 când au fost înregistrate 4.176 zboruri. În ceea ce privește traficul aerian de mărfuri, s-a înregistrat o creștere extraordinară în primul trimestru, când au fost transportate 1.464 tone, cu 53,7% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

“În urma anulării unor zboruri ale companiei Ryanair, determinate exclusiv de considerente comerciale, vom încerca să identificăm noi oportunități de zbor, astfel încât să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică numărul de pasageri înregistrați în anul de vârf 2017. Estimăm că în următorii ani, numărul de pasageri se va stabiliza și va crește moderat, astfel că pregătim investiții pentru a putea gestiona un volum de trafic mai mare comparativ cu cel prezent, în condiții sporite de confort”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timişoara, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.