Accident cumplit în Ungaria, nouă români au murit. Cum s-a petrecut tragedia

Accident cumplit în Ungaria, nouă români au murit. Cum s-a petrecut tragedia

0
DISTRIBUIȚI

Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat marţi, la 60 de kilometri de Budapesta, într-un accident rutier în urma căruia au murit nouă persoane, două femei și șapte bărbați. Toate victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în județul Mureș, care s-a izbit frontal de un camion care transporta nisip.

Ministerul Afacerilor Externe a activat celula de criză. „Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România”, se precizează în comunicatul MAE.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.


O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă şi se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Din datele obţinute de echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.