ACS Poli, la mâna primei retrogradate. Echipa lui Adrian Neaga e ca...

ACS Poli, la mâna primei retrogradate. Echipa lui Adrian Neaga e ca și picată după ce a fost călcată în picioare de Dinamo GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ACS Poli era obligată să o bată acasă pe Dinamo pentru a păstra speranțe reale la locul de baraj. Formația pregătită de Adrian Neaga a părut însă debusolată din start și a cedat în cele din urmă cu 1-3. Proporțiile puteau fi mai mari. Bănățenii nu mai sunt la mâna lor și au nevoie de ajutor de la Juventus București pentru a mai prinde locul de baraj.

Odată cu victoria Gazului de azi calculele s-au simplificat, în mod negativ, pentru ACS Poli. Teoretic bănățenii trebuiau să bată Dinamo pentru că e greu de crezut că Voluntariul se va împiedica cu Juventus în ultima etapă. Mai mult, ilfovenii lui Mutu au și avantaj în caz de egalitate cu elevii lui Rică Neaga.

Acesta din urmă a optat contra ”câinilor” pe un sistem despre care nu se poate spune că a rupt gura târgului. Elevii săi s-au chinuit în 3-5-2 în fața unor oaspeți în mare formă: cinci victorii la rând. În minutul 5 a fost dat primul semnal, când Hanca a centrat în fața porții, dar Salomao a ratat întâlnirea cu balonul. Același Salomao a creat panică în flancul stâng în minutul 17. A avut două ocazii într-un minut. Mai periculoasă cea din urmă, la care a reluat din doar câțiva metri în transversală. Peste cinci minute a venit prima replică decentă a gazdelor. Munteanu a prins un șut bun, dar Penedo a respins. Minutul 25 avea să aducă deschiderea scorului. O nouă pătrundere a extremei stânga dinamoviste, Salomao, se soldează cu o centrare pe care Daniel Popa o fructifică din fața porții. Jocul a scârțâit în continuare. Obligate totuși să atace gazdele au avut câteva faze mai notabile pe finalul reprizei. Vașvari a șutat puțin pe lângă bară în minutul 32. Iar cinci minute mai târziu Bîrnoi a șutat plasat din interiorul careului. Dar singurul jucător din Liga I care merge în Rusia a reținut și această minge. Penedo era să fie învins însă în minutul 44, când Drăghici a reluat cu capul centrarea lui Raț și goalkeeperul ”câinilor” abia a deviat în bară.

Tot mai rău

La pauză a rămas însă 0-1 și la reluare, conștienți că lucrurile nu merg, amfitrionii au trecut la un sistem cu patru fundași. Rezultatul nu a fost cel scontat. În minutul 58 Salomao înscrie și el. Transversala l-a ajutat acum. Căzuți, timișorenii au fost aproape de 0-3 peste doar un minut. Minutul 65 putea fi 1-2, dar lovitura de cap a lui Cânu a ocolit ținta. Jocul a decurs apoi destul de anost și în liniște. Asta deși în tribune erau circa patru-cinci mii de spectatori, record în 2018 pe ”Dan Păltinișanu”. Roman putea în minutul 73 reaprinde speranța, dar a șutat pe jos, prea slab. Acțiunea și rumoarea s-a mutat la cealaltă poartă, acolo unde Popa i-a iertat pe violeți de trei goluri diferență pe tabelă. Drăghici a reluat și el cu capul puțin pe lângă, la o fază la care Penedo era învins. Moment după care micuța galerie a gazdelor a scandat numele lui Ionuț Popa. La poarta cealaltă s-a făcut în acest timp 0-3. Nou intratul Pesic fructificând mingea trimisă în cros de omul meciului Salomao. Nici ”libera” lui Raț nu l-a bătut în minutul 78 pe Penedo. Finalul a avut și momente haotice, în care tabela putea întregistra proporții rușinoase. Nu au lipsit nici aplauzele ironice.

În fine, reușita gazdelor a venit în minutul 90, când Drăghici a trimis în poartă după o minge trimisă de Roman și respinsă nefericit de Penedo. Prea târziu pentru o minune.

ACS Poli a rămas cu o singură speranță. Mică de tot. Trebuie să bată la Chiajna iar Voluntariul să cedeze în același timp cu modesta Juventus.

ACS Poli Timișoara: Straton – Melinte, Cânu, Șeroni – Ciucur, Vașvari (62 L. Oprea), Artean, Raț – Al. Munteanu (84 Velcotă), Drăghici, Bîrnoi (62 M. Roman). Pe bancă: Curileac – Cochințu, Zaluschi, Enescu. Antrenor: Adrian Neaga.

Dinamo București: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Olteanu – Mahlangu (84 I. Șerban), Palic – Hanca (67 Pesic), Nistor (cpt. 72 Dudea), Salomao – D. Popa. Pe bancă: Muțiu – Monroy, Maric, Nica. Antrenor: Florin Bratu.

Ultima etapă, sâmbătă, ora 21.30:

Juventus – FC Voluntari

Concordia Chiajna – ACS Poli

Clasament: 12.


Voluntari 26 pt., 13. ACS Poli 24 pt., 14. Juventus 16 pt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.