”Dezertări” de la ACS Poli înaintea etapei în care are nevoie de...

”Dezertări” de la ACS Poli înaintea etapei în care are nevoie de un miracol: liberi de contract, dar și un botez! Ce surpriză a fost anunțată în legătură cu viitorul echipei din vară

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ACS Poli abia mai poate alcătui un lot de meci pentru runda finală. Timișorenii merg la Chiajna doar cu speranțe, deoarece e greu de crezut că Voluntariul nu va învinge ”lanterna” Juventus. Mai mult, antrenorul Adrian Neaga l-a pierdut și pe Alex Ciucur (foto), care alături de oricum absenții Gabriel Vașvari (suspendat) și Alex Țigănașu (accidentat), a fost declarat liber de contract la comisii. De asemenea alți jucători au alte motive pentru care nu ajung la meci, Mihai Roman, împrumutat de la Craiova, va merge la un botez.

”M-aș bucura să ieșim cu fruntea sus. Demni. A fost un play out agitat, cu probleme… La fotbal se poate schimba de la o zi la alta, mai credem și în minuni, vedem ce minune va mai fi. Mergem să ne jucăm șansa, să abordăm la victorie. Indiferent de rezultatul de la Voluntari noi mergem să câștigăm cele trei puncte. Chiar dacă avem probleme foarte mari de efectiv mergem încrezători că putem obține un rezultat bun”, a declarat Adrian Neaga.

ACS Poli poate urca la căderea cortinei, după runda a 14-a a play out-ului pe locul de baraj doar dacă învinge salvata Concordia Chiajna iar deja retrogradata Juventus o bate în același timp pe FC Voluntari într-un meci care joacă chiar pe terenul celei din urmă, deoarece arena celor din Colentina nu a fost corespunzătoare Ligii I.

Trei jucători liberi de contract

Pe lângă absențele ”tradiționale”, Haruț (menajat), Popovici (accidentat), ACS Poli a mai primit o lovitură de la comisii.


CNSL i-a declarat liberi pe Alex Ciucur, Gabriel Vașvari și Alexandru Țigănașu, ultimii doi erau oricum indisponibili, iar clubul trebuie să le și plătească salariile pentru perioada ianuarie-martie. Există și jucători teoretic apți, dar care nu mai vor să intre pe gazon pentru timișoreni, cum e cazul atacantului împrumutat din Oltenia. ”Roman are botez”, a fost anunțul surprinzător al lui Rică Neaga. Acesta va avea astfel doar un senior ca rezervă alături de juniori din cadrul clubului. ”Oricum trebuie să fim demni, apoi se va trage linie”, a mai precizat tehnicianul.

ACS Poli vrea să promoveze din B

Informațiile conform cărora primarul Nicolae Robu nu renunță la ”luptă” deși echipa de fotbal eșuează au fost practic confirmate astăzi. ”Mergem la Chiajna să câștigăm și după meci să-i mulțumim lui Rică pentru că a stat în aceste săptămâni grele. Îi urăm drum bun dacă nu mai rămâne aici. Vrem să-l facem fericit cu cele trei puncte. Sper să marchez dacă am făcut-o în prima etapă cu ei. Momentan nu am auzit nimic, mai am un an contract și vreau să promovăm anul viitor. Fotbalul e imprevizibil…  Din câte am înțeles se continuă și vor să facă o echipă competitivă pentru anul viitor, când vor promova patru echipe”, a spus tânărul Cosmin Bîrnoi.

Resursele financiare din care trebuie achitate și datoriile pentru ca ACS Poli să nu pornească cu un minus mare în Liga a II-a rămân un semn de întrebare. ”Nu e nimeni sigur de postul lui. E important acum să ieșim din această competiție… E important că s-au găsit resurse ca echipa să meargă și de la vară. Sper să ne batem la promovare la anul… S-a discutat dacă se merge mai departe, am înțeles că s-au găsit resursele, e un punct important acesta”, a conchis Adrian Neaga.

Partidele Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara și Juventus București – FC Voluntari se dispută sâmbătă, de la ora 21.30. Bănățenii au 24 de puncte, cu două mai puțin decât Voluntari, iar ilfovenii sunt avantajați și în caz de egalitate de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.