Cu garda jos: ACS Poli pierde aproape identic cu Voluntari acasă. Sebastian...

Cu garda jos: ACS Poli pierde aproape identic cu Voluntari acasă. Sebastian Colțescu a dictat trei penalty-uri GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1118054134">

ACS Poli s-a restartat în mod negativ după primul succes din 2018. Timișorenii aveau nevoie de un rezultat pozitiv cu FC Voluntari, dar ilfovenii au plecat, ca la debutul lui Leo Grozavu, cu trei puncte din Banat. S-a jucat cu garda jos într-un meci în care și arbitrul Sebastian Colțescu a avut un ”merit” mare în desfășurarea ostilităților. S-a încheiat cu același scor ca în iarnă: 3-2 pentru oaspeți, după un scenariu nu foarte diferit.

Cu Adrian Mutu în tribune și, la fel ca în iarnă, tot Sebastian Colțescu ”la centru”, speranțele gazdelor la o nouă victorie erau sub semnul întrebării după doar șase minute din jocul cu Voluntari. Cânu a degajat în Marinescu, mijlocașul ilfovenilor a pătruns și a trimis în Straton iar de aici balonul a sărit la Daniel Benzar. Timișoreanul oaspeților nu avea cum să rateze cu poarta apărată doar de un fundaș. ACS Poli a încercat o replică rapidă, dar Gabriel Cânu nu și-a putut recupera greșeala trei minute mai târziu, când a trimis cu capul puțin pe lângă poartă, cerând și penalty de la Sebastian Colțescu în același timp. Nici minutul 28 nu a adus golul mult dorit de cei doar circa 300 de privitori. Drăghici a scăpat spre poartă dar s-a pripit și a lovit greșit un balon care a zburat în afara terenului. Cu șase minute înainte de pauză Deac trimite în bară din apropiere și repriza se încheie cu un prim 11 metri, pentru ilfoveni. La o fază în care Cânu l-a îmbrâncit pe Benzar. Execută Laurențiu Marinescu în minutul 43 și scorul devine 2-0 pentru oaspeți, deși Straton ghicise colțul.

Eliminare și încă două penalty-uri

La reluare lucrurile par să devină cu adevărat negre pentru ACS Poli. Minutul 55 aduce eliminarea lui Șeroni, care vede ușor al doilea cartonaș galben după un fault asupra lui Bălan. Trei minute mai târziu Benzar obține un nou penalty pentru Voluntari, de această dată în duel cu Haruț. Se schimbă omul care șutează și Bălan repetă figura de altă dată la Timișoara: trage peste poartă.

La faza următoare se dă însă 11 metri în careul celălalt la un alt presupus fault, asupra lui Drăghici acum. Astfel, un minut mai târziu se face 1-2 prin reușita lui Artean de la punctul cu var. Meciul e în continuare plin de evenimente. Dar tot garda timișorenilor cedează. Raț pierde balonul în duel cu Deac și acesta îl servește pe Bălan, care, tot la fel ca data trecută, marchează din acțiune: 1-3.

Cu 15 minute înainte de final Mihai Roman sparge gheața la Timișoara și înscrie cu capul la centrarea din dreapta a lui Munteanu. Erau chiar momentele în care Rică Neaga se gândea să-l schimbe pe atacantul sosit din Oltenia. Ocazii au fost în continuare la ambele porți. Putea fi și 2-4 în prelungiri, dar Benzar a fost blocat în extremis acum. S-a încheiat urât pentru echipa lui Rică Neaga, antrenorul s-a dus către arbitru la final, dar cel mai violent a protestat Melinte, căruia Colțescu i-a arătat direct roșu pentru injurii.

Eșecul o ține pe ACS Poli la două puncte de primul loc sigur în Liga I, ocupat de Gaz Metan, cu 21 de puncte. Formație care joacă însă duminică acasă cu Dinamo. Voluntariul mai scapă de presiune, fiind acum la cota 24.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Melinte, Cânu (cpt.), Raț – Munteanu, Artean, Enescu (20 Șeroni), Ciucur (46 Țigănașu) – Roman, Drăghici (78 Popovici). Pe bancă: Smaranda – Bîrnoi, Velcotă, B. Străuț. Antrenor: Adrian Neaga.

FC Voluntari: D. Balauru – Pleașcă, Achim, Horj, Bucurică – Novac, Sânmărtean (cpt., 78 Lazăr) – G. Deac (66 Căpățână), L. Marinescu (69 Ivanovici), D. Benzar – Ad. Bălan. Pe bancă: Petrariu – I. Voicu, Cazan, Leasă. Antrenor: Daniel Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.