Acuzații grave: clădire din Timișoara, aproape distrusă de proprietarii Gringo Bivolaru și...

Acuzații grave: clădire din Timișoara, aproape distrusă de proprietarii Gringo Bivolaru și Lenuța Cârpaci ca să construiască un palat țigănesc

1
DISTRIBUIȚI

cladire madgearu

S-au ales cu o amendă de 50.000 de lei din partea Primăriei Timișoara pentru că au demolat jumătate de clădire, deși au primit autorizație doar pentru efectuarea de “modificări interioare, modificare fațadă și acoperiș”, și s-au sistat lucrările, dar nu se lasă. Este vorba de Gringo Bivolaru și Lenuța Cârpaci, care doresc să construiască un palat țigănesc în locul clădirii pe care o dețin pe str. Virgil Madgearu, nr. 10.

Ca urmare a acestui scandal, la începutul lunii aprilie a acestui an, un proiect de hotărâre privind “trecerea din domeniul public al municipiului Timişoara, în domeniul privat al municipiului Timişoara, a terenului aferent imobilului cu destinaţia de locuinţă, situat în Timişoara, str.Virgil Madgearu nr.10”, a fost retras de pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local Timișoara, la solicitarea primarului Nicolae Robu. Săptămâna trecută, acest proiect a fost retras din nou, iar Primăria Timișoara anunță că organizează dezbatere publică pe marginea lui, care va avea loc joi, 31 mai, de la ora 14.00, în sala de ședințe a consiliului local.

Între timp, Asociația Culturală “Salvați Patrimoniul Timișoarei” acuză că, deși au fost sistate lucrările la începutul lunii aprilie, acestea continuă, astfel că tot dispare din casă câte puțin. Într-un comunicat intitulat “Consiliul Local Timișoara dorește să premieze proprietarul care a demolat imobilul de pe Virgil Madgearu 10”, asociația atrage atenția asupra mai multor nereguli.

“Presiunile asupra celor din Primăria Timișoara încep să se concretizeze după ce imobilul de pe strada Virgil Madgearu nr. 10 a fost demolat cu bună știință de proprietari sub supravegherea atentă a arhitectului, a dirigintelui de șantier și a Direcției de Urbanism a Municipiului Timișoara, a Inspectoratului de Stat în Construcții al Județului Timiș.


Deși proprietarul a fost amendat că nu a respectat Autorizația de Construire nr. 1652 din 12.12 2014, lucrările la acest șantier continuă. Astăzi, 25 mai 2018, am sesizat telefonic Poliția Locală că se lucrează la șantierul de pe Virgil Madgearu 10, răspunsul a fost unul scurt, practic năucitor: „Poliția Locală nu mai are competențe în acest caz”. Noi am sesizat atât Direcția de Urbanism, cât și Inspectoratul de Stat în Construcții, iar răspunsurile primite ne îndeamnă să suspectăm de lucruri necurate în ceea ce privește acest șantier. Noi am întrebat ce măsuri s-au luat pentru dirigintele de șantier care conform Ordinului M.D.R.T. nr. 1.496/13.05.2011 pentru aprobarea Procedurii de autorizare a Diriginţilor de Şantier are obligația să urmărească ceea ce se întâmplă în șantier. Răspunsul lor a fost unul extraordinar: “Până la momentul de față nu s-a reținut nicio neconformitate care să necesite sancționarea dirigintelui de șantier. Nemulțumiți de răspuns, am sesizat serviciul de integritate al Ministerului Dezvoltării, care le-a solicitat în numele nostru să clarifice situația, nu am primit răspuns”, transmite Asociația Culturală “Salvați Patrimoniul Timișoarei”.

În comunicat se mai arată că lucrările de demolare se desfășoară “cu o viteză năucitoare”, iar reprezentanții asociației acuză Primăria Timișoara că încearcă să-l “premieze” pe proprietarul clădirii cu 85 de metri pătrați.

“Cu toate acestea, lucrările se desfășoară cu o viteză năucitoare. În ceea ce privește Direcția de Urbanism a Municipiului Timișoara, răspunsurille primite ne-au ajutat să înțelegem cum funcționează acest sistem. Chiar am primit sfaturi în cazul în care avem suspiciuni. Pentru cei de la Direcția de Urbanism nu există niciun fel de suspiciune din moment ce Consiliului Local Timișoara a încercat de două ori să-l premieze pe proprietarul Gringo Bivolaru cu 85 de metri pătrați pentru nerespectarea și știrbirea autorității statului în Timișoara. La solicitarea Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei în scris, Primăria organizează dezbatere publică în data de 31 Mai 2018, pentru ca acest proprietar să dobândească gratuit 85 de metri pătrați pentru ca „să dezvolte în forță” în spațiul fostului imobil de pe Strada Virgil Madgearu nr. 10 o frumusețe de Palat. Am înțeles perfect că toate amenzile primite au fost luate în calcul de proprietar, de la început, pentru ca să arate cine e Bulibașa în Timișoara. Felicităm Consiliul Local Timișoara, inițiatorul Proiectului de Hotărâre, domnul primar Nicolae Robu pentru perseverența și dorința de a-l premia cu orice risc pe acest proprietar, în ciuda legilor încălcate! Amin”, comunică reprezentanții asociației timișorene.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.