Adio, hârtie. Cei 27 de consilieri locali din Timișoara au primit tablete...

Adio, hârtie. Cei 27 de consilieri locali din Timișoara au primit tablete pe care vor vedea proiectele

0
DISTRIBUIȚI

tableta

Pe consilierii locali din Timișoara nu-i vor mai aștepta pe masă, atunci când participă la ședințe, teancuri întregi de hârtii. Astăzi, cei 27 de aleși locali au primit tablete noi-nouțe. Primăria Timișoara nu a dat niciun leu pe gadge-uri, ci acestea au fost oferite de noul operator care va oferi serviciile de telefonie.

„S-a încheiat licitația pentru contractarea unui operator pentru servicii de telefonie. Licitația a fost câștigată de operatorul Orange și în cadrul licitației era prevăzut să se furnizeze și tablete pentru dvs.


Era un lucru care ar fi trebuit să fie făcut mai demult, dar noi am fost parcimonioși și nu am făcut cheltuieli în beneficiile noastre”, le-a spus Nicolae Robu, astăzi, consilierilor locali, în ședința de plen.

Cei 27 de consilieri locali au primit iPad-uri, care se vând cu aproximativ 2.300 de lei bucata.

Robert Kristof, city-managerul Timișoarei, ne-a declarat că s-a luat decizia de a se cumpăra tablete pentru aleșii locali după ce s-a făcut un studiu în cadrul primăriei, care a arătat că hârtia care se consumă într-un mandat de consilier este mai scumpă decât o tabletă.

„Tabletele nu au fost cumpărate, sunt primite gratis din abonament, nu au fost plătite. Consilierii locali au abonament de date și tabletele au venit gratis în cadrul abonamentului. Scopul tabletelor este să eradicăm tot ce înseamnă hârtie. Eu am făcut un studiu în primărie și am calculat că doar hârtia, fără tușul care se pune pe hârtie, care se consumă într-un mandat de consilier local de patru ani este mai scumpă decât o tabletă. Este mult mai mare valoarea și atunci noi am ajuns la concluzia că este mai bine să le dăm consilierilor locali tablete pentru a face economie și să nu mai consumăm atât de multă hârtie. Ei vor primi toate proiectele de consiliu local pe tablete, vor avea o aplicație unde vor primi toate proiectele respective și le vom mai da și acces la o platformă de legi – Legis”, ne-a explicat Robert Kristof.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.