Alertă în Banat: incendiul din pădurea de pin din Caraș-Severin s-a extins...

Alertă în Banat: incendiul din pădurea de pin din Caraș-Severin s-a extins într-o zonă imposibil de parcurs pe jos FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-565208405">

Continuă mobilizarea de forțe pentru stingerea incendiului izbucnit, vineri, într-o pădure de pin negru de Banat, aflată în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Caraș-Severin.

Potrivit reprezentanților ISU Caraș-Severin, incendiul s-a extins pe o suprafață de trei hectare și într-o zonă care este imposibil de parcurs pe jos.

În total, și astăzi acționează aproximativ 140 de pompieri militari din județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Timiș, precum și angajați ai Direcției Silvice și rangeri ai parcului.

“Elicopterele au efectuat deja o misiune de recunoaștere, două aruncări cu apă și în momentul de față sunt în zbor. După recunoașterea efectuată din elicopter, incendiul pare să se fi extins într-o zonă imposibil de parcurs pe jos, pe o suprafață de aproximativ trei hectare. Eforturile se concentrează acum pe limitarea pagubelor și lichidare, o cauză probabilă a izbucnirii incendiului se va stabili la finalul intervenției. Este totuși puțin probabil să fi fost provocat de cineva”, au arătat reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, iar sâmbătă se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, potrivit ISU Caraş-Severin.

Foto: Isu Caraș-Severin

Imagini aeriene cu incendiul de pădure din Parcul Național Domogled – Valea Cernei

A patra zi în care pompierii militari și colegii noștri de la Direcția Silvică Caraș – Severin și Parcul Național Domogled – Valea Cernei intervin pentru stingerea incendiului de pădure care a afectat 2,5 hectare de pin negru de Banat, specie endemică, în zona de protecție integrală a Parcului Național Domogled – Valea Cernei.La operațiunile de stingere a incendiului participă 90 de pompieri militari, cu două elicoptere ale Ministerului de Interne, și 45 de angajați ai Regiei Naționale a #Pădurilor – #Romsilva.Cele trei focare ale incendiului au fost localizate și izolate, însă vântul puternic din zonă îngreunează operațiunea de stingere a incendiului, vântul alimentând focul mocnit din pădure. Incendiile au izbucnit vineri după-amiază într-o zonă inaccesibilă, la altitudine înaltă, într-o zonă de stâncărie din zona de protecție integrală a Parcului Național Domogled – Valea Cernei. Din cauza curenților de aer puternici, elicopterele MAI nu pot interveni tot timpul, iar silvicultorii și pompierii trebuie să meargă trei ore până la locul incendiului, în condiții dificile*****Foresters and firefighters are struggling to quit a forest fire in Domogled – Valea Cernei National Park in Caraș – Severin County, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Domogled #ValeaCernei #incendiu #pădure #păduri #Caraș #CarașSeverin #România #silvicultură #pompieri

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe 30 Aprilie 2018

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.