Alertă la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara. O pană de curent...

Alertă la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara. O pană de curent a pus în pericol rezerva de sânge

0
DISTRIBUIȚI

Angajații Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Timișoara s-au confruntat cu o situație neobișnuită. Ieri, timp de aproximativ 20 de minute, banca de sânge a rămas fără curent, în jurul orei 16.00. Din fericire, calitatea sângelului nu a fost afectată pentru că problema a fost remediată în timp util.

Potrivit reprezentanților E-Distribuție Banat, pana de curent s-a produs din cauza unei defecțiuni, în zona Giroc.

„În ziua de vineri, 4 mai 2018, la ora 16.35, a avut loc întreruperea funcționării unuia dintre transformatoarele stației de transformare Venus din Timișoara, care alimentează o parte a zonei Giroc. Specialiștii E-Distribuție Banat au intervenit cu prioritate pentru restabilirea alimentării cu energie electrică la Spitalul Județean și la Centrul de Transfuzie Sanguină, pentru care reluarea alimentării a avut loc în circa 4 minute.


Ceilalți consumatori au fost realimentați integral într-un interval de 10 minute, până la ora 16.45. Cauzele întreruperii sunt în cercetare”, a arătat E-Distribuție Banat.

Pe de altă parte, conducerea Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoar transmite că unitatea a rămas fără energie electrică aproximativ 20 de minute.

„Din păcate, nu am fost notificați de cei de la Enel cu privire la întreruperea energiei electrice, pentru a pregăti soluții alternative. Am reușit să vorbim cu reprezentanții Enel doar după ce am sunat la 112, prin dispecerat nu a răspuns nimeni și ni s-a spus că este o defecțiune majoră, iar problema va fi remediată în cel mai scurt timp posibil. Din fericire, curentul a revenit în 20 de minute și nu a fost afectată calitatea sângelui, care era depozitat în pungi, în frigidere speciale”, ne-a declarat Rodica Lighezan, directorul Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara.

Rodica Lighezan a mai precizat că, odată cu evenimentul de ieri, a constatat că Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara nu are un generator, motiv pentru care luni va face o solicitare Ministerului Sănătății, de care aparține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.