Aproape 500.000 de euro pentru bisericile din Timiș și Catedrala Mântuirii Neamului,...

Aproape 500.000 de euro pentru bisericile din Timiș și Catedrala Mântuirii Neamului, din partea consiliului județean

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Consiliul Județean Timiș a alocat, astăzi, o sumă fabuloasă pentru bisericile din județ, dar și pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, care se realizează la București. Este vorba de aproape 500.000 de euro, majoritatea banilor fiind direcționați către cultul ortodox.

Potrivit proiectului de hotărâre privind “aprobarea alocării unui sprijin financiar unităților de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din județul Timiș, din bugetul propriu al județului Timiș pe anul 2018”, suma totală este de 2,1 milioane de lei. Din acești bani, 1,55 milioane de lei vor merge către cultul ortodox. De asemenea, aleșii județeni au fost de acord, astăzi, în plen, să acorde suma de 100.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Totodată, potrivit reprezentanților instituției, 120.000 de lei au fost alocați cultului romano-catolic, 110.000 lei – cultul penticostal, 85.000 lei – cultul Baptist, 30.000 lei – cultul reformat, 25.000 lei – cultul ortodox sârb, 25.000 lei – cultul greco-catolic, 20.000 lei – cultul adventist, 20.000 lei – cultul ortodox ucrainean și 15.000 lei – cultul evanghelic.

„Sumele alocate cultelor religioase au fost stabilite procentual, în funcţie de numărul de populaţie stabilă de o anumită religie în total populaţie stabilă a judeţului Timiş, din statistica dată de recensământul populaţiei transmisă de Directia de Statistică a Județului Timiș, precum si a cererilor cu solicitările financiare depuse la Consiliul Județean Timiș Compartimentul Buget, din partea reprezentanților tuturor cultelor recunoscute in Romania de pe raza județului Timiș și Catedrala Mântuirii Neamului si analiza utilizării sprijinului financiar alocat de Județul Timiș în anul 2017 cu aceeași destinație”, scrie în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.