Artistul timișorean Gabriel Kelemen, expoziție și lansare de album ilustrat

Artistul timișorean Gabriel Kelemen, expoziție și lansare de album ilustrat

0
DISTRIBUIȚI

Artistul şi criticul de artă Gabriel Kelemen este autorul unui eveniment de excepţie, care va fi prezentat publicului miercuri, 16 mai, începând cu ora 18.30, la Centrul Multifuncţional Bastion de pe strada Hector nr. 4. Sub egida „Dialoguri contemporane”, va fi inaugurată expoziţia „META-MORPH” şi va fi proiectat un scurtmetraj care ilustrează, prin dinamica fluidelor, demersul cosmogonic al Facerii, pornind de la ipostazele incipiente ale întunericului de dinaintea creaţiei şi trecând succesiv prin metamorfozele apelor primordiale, în misteriosul proces al Genezei.

Gabriel Kelemen îşi va prezenta, de asemenea, albumul „The Universal Sphere-Vortex Principle. Sound Visualisation in Liquids and the Nature of Forms”, un album ilustrat, cu 220 de planşe color desenate şi 50 de fotografii de înaltă rezoluţie.


Acesta cuprinde desene elaborate, cu explicaţii ale fenomenelor morfodinamice naturale, completate cu fotografii originale, care surprind şi captează fenomenul de metamorfoză a fluidelor, atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi din punct de vedere estetic, corelate cu dinamica viului la nivelul biosferei, construind premisele unui limbaj computaţional inedit.

Gebriel Kelemen este lector la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara, unde susţine cursuri de istorie şi civilizaţie a culturii, de cultură populară urbană, documentaristică, cursuri transverale în domeniul arheologiei şi patrimoniului.

Expoziţia va putea fi vizitată gratuit până în data de 19 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.