ASU Politehnica a început o campanie de strângere de fonduri pentru plata...

ASU Politehnica a început o campanie de strângere de fonduri pentru plata amenzii dictate de FRF. Cum vor suporterii să urce cele ”79.500 de trepte”

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții lui ASU Politehnica au acceptat sancțiunile dictate de FRF după retragerea de pe teren la derby-ul cu UTA, dar nu regretă gestul de a atrage atenția asupra tratamentului la care au fost supuși suporterii la Șiria. Druckerii au lansat campania ”Fotbal pentru suporteri” prin care cer sprijin în achitarea amenzii de 79.500 lei, una care afectează serios bugetul clubului.

”Răspunsul nostru, al tuturor membrilor familiei Politehnica Timișoara a fost unul extrem, dar care trage un semnal de alarmă mare asupra modului în care sunt și în care ar trebui să fie tratați suporterii: retragerea echipei de pe teren în minutul 62 al meciului și acceptarea consecințelor legale. Și asta cu un singur scop: acela de a face pe toată lumea să înțeleagă că astăzi am fost noi, mâine ar putea fi în aceeași situație orice alt suporter din țară. Mâine ai putea fi chiar tu, ți-ai putea lua o zi liberă de la serviciu, ți-ai cumpăra un bilet, ai merge până într-un alt oraș pentru a-ți vedea echipa și ai putea ajunge în câmp, într-o intersecție, unde să fii ținut cu forța vreme de câteva ore.

Acceptăm decizia Federației Române de Fotbal, luată în baza regulamentelor după care fotbalul românesc este guvernat.


Înțelegem că gestul nostru poate crea un precedent periculos, care să fie folosit în alte situații cu alte scopuri. Însă unicul nostru scop a fost acela de a spune clar și răspicat că FOTBALUL ESTE PENTRU SUPORTERI. Pentru acest lucru am fost sancționați cu pierderea meciului la masa verde cu scorul de 3:0, o depunctare cu 3 puncte în clasament și o amendă de 79.500 lei. Acest lucru poate reprezenta o lovitură extrem de grea pentru clubul nostru, datorită modului unic în România în care el este organizat”, se arată în textul campaniei.

Suporterii care conduc clubul timișorean au lansat mai multe modalități prin care orice fan poate veni în sprijinul lui ASU Poli. Printre modalități se numără punerea în vânzare a tricourilor cu inscripția ”Fără patroni”, inclusiv o variantă pe negru pentru cei care nu sunt neapărat susținătorii timișorenilor. Acestea vor fi disponibile din weekend în shop-ul online al clubului. De asemenea se pot face donații direct în conturile ASU Poli, cu mențiunea ”fotbal pentru suporteri”. La BRD Group Societe Generale, (titularul contului ACS ASU Politehnica Timișoara RON: RO85BRDE360SV89755053600; EUR: RO72BRDE360SV08285013600). Formularele 2%, cumpărarea de bilete la cele două jocuri rămase pe teren propriu (cu Foresta și Ripensia), sunt alte modalități prin care se pot strânge banii pe care ASU Poli trebuie să-i plătească federației. 

Pe lângă amendă ASU Poli s-a ales cu o penalizare de 3 puncte și meciul cu UTA a fost pierdut la masa verde (scor 0-3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.