ASU Politehnica a pierdut oficial încă doi jucători importanți. Ambii au semnat...

ASU Politehnica a pierdut oficial încă doi jucători importanți. Ambii au semnat cu nou promovata Universitatea Cluj. Ce nume sunt dorite în continuare în alb-violet

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” se despart sigur de încă doi titulari. Portarul Cosmin Dur-Bozoancă și fundașul Carol Taub au fost anunțați deja ca achiziții pentru ”U” Cluj-Napoca. Primul juca la ASU Politehnica sub formă de împrumut de la Viitorul, în timp ce pentru cel din urmă plecarea în Ardeal va fi primul angajament în afara Timișoarei.

Taub (25 de ani) era de ceva vreme pe lista ”Șepcilor”, fundașul stânga crescut în Freidorf le-a lăsat o impresie plăcută clujenilor și la amicalul din iarnă dintre cele două formații cu origini studențești. Până acum el evoluase doar pe plan local la FC Auto și ASU Poli, refuzând în câteva rânduri să plece din oraș, deși a avut o variantă inclusiv de a pleca la Gaz Metan în Liga I în urmă cu câteva sezoane.


În acest sezon Carol Taub a bifat 33 de meciuri în B, reușind totodată să se treacă de cinci ori pe lista marcatorilor. A fost astfel practic pe podiumul golgheterilor alb-violeți.

Dur-Bozoancă (20 de ani) a fost cel mai bun portar al lui ASU Poli în B. El a fost împrumutat în acest sezon de la fosta campioană, Viitorul, și a înregistrat 29 de apariții în poarta ”Băieților în ghete”, fiind de asemenea soluție pentru un loc U21 obligatoriu.

Primul plecat confirmat a fost Deian Sorescu, acontat la final de contract de Dinamo București. Mijlocașul a avut cifre impresionante în acest campionat: 14 goluri și 11 assist-uri în 33 de meciuri.

Motreanu și Nicolae, doriți în continuare

Conducerea lui ASU Politehnica a început în primul rând negocierile cu jucătorii doriți în continuare din actualul lot. De ofertă a avut parte inclusiv Taub. ”A refuzat-o, dar ne-a anunțat în principiu că și-ar dori o colaborare cu U Cluj. Era la final de contract… Sunt jucători care sunt la sfârșit de contract, cărora le-am făcut ofertă. Radu Motreanu e împrumutat de la ACS, inclusiv lui i-am făcut o propunere, în condițiile în care vom găsi înțelegere… Vasile Nicolae, s-a vorbit cu el. Tuturor li s-a făcut ofertă să rămână și să colaborăm… Deocamdată e prea devreme, discuțiile se poartă de câteva săptămâni bune. Inevitabil urmărim jucători pe care-i dorim. Vedem, în funcție și de preferințele antrenorului”, a declarat Marius Cociu, manager sportiv ASU Poli, pentru Pressalert.ro.

ASU Poli ocupă locul 7 în Liga a II-a și în ultima rundă câștigă la masa verde meciul cu ASA Tg. Mureș, formație retrasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.