ASU Politehnica a învins la limită Snagovul rămas în zece oameni. Super-execuția...

ASU Politehnica a învins la limită Snagovul rămas în zece oameni. Super-execuția lui Deian Sorescu a decis un joc cu multe întreruperi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au simțit din nou gustul victoriei pe ”Știința”. ASU Politehnica a învins-o cu 1-0 pe Sportul Snagov printr-un gol superb reușit de viitorul dinamovist Deian Sorescu. Oaspeții au rămas în zece oameni încă din minutul 16, când Viorel Ferfelea a văzut direct cartonașul roșu, și au contestat la final arbitrajul brigăzii feminine.

ASU Poli a început pozitiv partida cu ilfovenii. Mera a trimis cu capul puțin peste poartă în minutul 13. Trei minute mai târziu gazdele beneficiază de o eliminare. Ferfelea se ciocnește cu Bilia iar fundașul timișorenilor s-a ales cu o rană în zona capului. După cunsultări arbitrul Alina Peșu îi acordă fostului ”student” direct cartonașul roșu, acuzându-se o lovitură cu cotul. Iar Dănuț Bilia a revenit în teren cu un bandaj generos pe cap. Nu înaintea creării unui meleu în urma căruia și Mera a fost avertizat. În ciuda superiorității numerice jocul ”Băieților în ghete” a suferit în continuare. Dar lucrurile s-au precipitat la poarta lui Florin Iacob pe finalul reprizei. Coadă a trimis mai întâi periculos sub bară de la distanță, în minutul 42, fază urmată de o nouă reluare peste a lui Mera în urma cornerului rezultat. Un minut mai târziu Ghinescu e lăsat singur cu portarul de pasa lui Sorescu, dar trage în Iacob. Goalkeeperul vizitatorilor nu a mai avut însă ce să facă în prelungiri, când același Deian Sorescu a trimis un trasor direct în vinclu din afara careului. Un gol care îi face pe fanii alb-violeți să-i regrete și mai mult plecarea.

Nici la reluare partida nu a fost grozavă din punct de vedere estetic. Sorescu putea face 2-0 dintr-o ”liberă” în minutul 53, dar de această dată Iacob a acoperit vinclul. Nicolae (58) a fost și el aproape de o nouă reușită după o acțiune individuală. Cu trecerea timpului oaspeții au riscat mai mult și au apărut întreruperi dese. Snagovul apelând uneori și la faulturi nesportive, fără minge, dar nu toate incidentele au fost văzute de brigada feminină. Sportul a avut o singură șansă cu adevărat importantă. În minutul 67, când Stancu a fost blocat de Dur-Bozoancă. ASU Poli putea marca din nou în minutul 84, dar de această dată Sorescu a irosit o șansă mare la ”assist-ul” lui Plămadă într-un ”doi contra zero” practic.

În rest, multă tensiune pentru un joc între ocupantele locurilor 7, respectiv 9. Poziții pe care, de altfel, vor și rămâne ASU Poli și Snagovul dacă ținem cont că bănățenii vor fi depunctați pentru ieșirea din teren cu UTA. Pentru timișoreni urmează cea mai lungă deplasare a sezonului, în județul Iași, pe terenul Științei Miroslava.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub (56 Giuricici) – Krausz, Coadă (68 Poparadu), Ghinescu – V. Nicolae, I. Plămadă (85 Lazea), Sorescu. Antrenor: Antonio Foale.

Sportul Snagov: Fl. Iacob – Şt. Vlădoiu (S. Costache 46′), V. Lică, I. Şerban (cpt.), Bg. Stancu – Jamali, D. Munteanu, Borțoneanu (77 I. Ilie) – Buștea, Huiban (65 Tazouti), Ferfelea. Antrenor: Valeriu Răchită.

Vivi Răchită, cuvinte dure la adresa brigăzii feminine

Antrenorul Snagovului a criticat arbitrajul brigăzii conduse de Alina Peșu și amenință cu un memoriu.


”Nu datorită acestui fapt am pierdut și pentru că băieții mei nu au înțeles că pot câștiga și în zece oameni. A fost o execuție a lui Sorescu, îi doresc succes în Liga I, se vede o dată la nu știu câți ani. Și pentru faptul că am avut o ocazie singur cu portarul și un copil de 18 ani a ratat. Altfel, consider că și domnișoarele care ne-au arbitrat nu au nicio legătură cu spiritul sportiv sau arbitrajul. Aceeași fază a fost la meciul nostru de acasă cu Snagovul. Am spus atunci că se vede sânge, mi s-a spus că s-a schimbat regulamentul. Uite că acum s-a schimbat invers… Viorel Ferfelea nu e un jucător contondent. Nu au legătură cu interpretarea corectă a regulamentului. Le-am spus că atunci când mă vor vedea pe mine la: Bravo, ai stil!, le voi mai vedea și eu pe terenul de fotbal. O să facem probabil un memoriu la FRF să ne lase cu experimentele căci noi am mers nouă ore și jumătate cu autocarul ca să se facă experimente pe noi”, a spus Valeriu Răchită, tehnicianul Snagovului.

”Victorie printr-un eurogol, le mulțumesc băieților pentru efortul pe care l-au făcut. Consider că a fost o victorie meritată cu un adversar dificil, îi felicit și pe oaspeți. Cei care au avut mai multe ocazii au câștigat. Nu pot să comentez arbitrajul, să conteste șeful lor, eu vorbesc de echipa mea. Snagovul e o echipă care joacă, o formație bună de Liga a II-a”, a declarat Antonio Foale, ”principalul” lui ASU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.