ASU Politehnica și-a aflat pedeapsa după retragerea din derby-ul cu UTA. Nicio...

ASU Politehnica și-a aflat pedeapsa după retragerea din derby-ul cu UTA. Nicio sancțiune anunțată pentru clubul arădean. Reacția conducerii alb-violeților

0
DISTRIBUIȚI

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a publicat azi decizia în privința speței legate de meciul abandonat la Șiria. Așa cum era de așteptat ASU Politehnica a pierdut derby-ul cu UTA la masa verde, scor 0-3, a fost depunctată și a suferit amenda minimă acordată în astfel de cazuri. Cel puțin deocamdată, gazdele, acuzate de probleme organizatorice grave, nu au suferit nicio sancțiune.

Dosarul judecat cu întârziere s-a încheiat doar cu sancțiuni pentru oaspeții jocului din urmă cu 16 zile. ”În baza art. 79/6 din RD clubul ACS ASU Politehnica Timișoara se  sancționează conform art. 34 din RD cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC UTA Arad), scăderea a 3 (trei) puncte din clasament și i se  aplică o penalitate sportivă de 79.500 lei”, se arată în decizia publicată astăzi. Mai mult, team-managerul lui ASU Poli, Zoltan Feher, a încasat de asemenea o pedeapsă așteptată: o suspendare de o lună de zile și o amendă de 600 de lei pentru pătrunderea nepermisă pe teren din postura de oficial al echipei.

Managerul sportiv al lui ASU Poli, Marius Cociu, recunoaște că pedeapsa e corectă, dar e surprins că clubul gazdă nu apare, cel puțin deocamdată, cu nicio vină.


Deși la joc au fost probleme evidente de organizare, începând cu suporterii alb-violeți ținuți departe de stadion deși aveau bilete, și până la cele ce țin strict de pregătirea meciului, inclusiv plasarea delegației vizitatorilor între suporterii gazdelor. ”E conform regulamentului, nu putem contesta. Chiar parcurgeam să văd dacă clubul UTA a fost sancționat. Pe ce înseamnă decizia legată de noi e conform regulamentului… Mi se pare firesc să fie și ei sancționați, să nu fiu înțeles greșit, e clar că ne-am asumat tot ce derivă dar mi se pare puțin lipsit de, nu neapărat de moralitate, dar și de moralitate, trebuie să păstrăm o limită a fairplay-ului în tot. Mie mi se pare greșit să vină cineva să-mi spună că UTA nu a greșit acolo. Asta nu exclude ce am făcut noi”, a declarat Marius Cociu pentru Pressalert.ro.

În mod evident amenda afectează bugetul clubului susținut de suporterii timișoreni. ”Acceptăm pentru că știam că va urma o amendă de genul acesta. Vom vedea în continuare ce facem. Bineînțeles nu era o chestie prevăzută în buget, dar ne-am asumat decizia, tot de noi depinde… Nu mă interesează să vorbesc de UTA”, a spus Sebastian ”Mihalcea” Novovic, președintele AST Druckeria.

Suporterii care aveau bilet și nu au intrat la meci au demarat pregătirile pentru a acționa în instanță organizatorul, clubul UTA. ”O să anunțăm, se lucrează la acțiuni și se vor depune”, a precizat ”Mihalcea”. Jandarmeria anunțase sec după meci o analiză pentru a stabili dacă se impun și alte măsuri.

În urma acestei decizii ASU Poli a rămas cu 48 de puncte în clasament, ocupând în continuare locul 7 în Liga a II-a. Cu cele trei puncte la masa verde UTA totalizează acum 44.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.