Atacuri la adresa PNL și apel pentru susținerea proiectelor importante ale Timișului,...

Atacuri la adresa PNL și apel pentru susținerea proiectelor importante ale Timișului, la conferința în care s-a ales noul președinte al filialei județene a ALDE

0
DISTRIBUIȚI

Un singur candidat s-a înscris în cursa pentru funcția de președinte al ALDE Timiș. Este vorba de actualul președinte interimar al filialei județene, deputatul Marian Cucșa. În total, au fost convocați 640 de delegați, însă s-au prezentat 592. La eveniment și-a făcut prezența și Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, însoțit de ministrul Energiei, secretari de stat și parlamentari. De asemenea, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, consilierul local Adrian Orza, deputatul PSD Alfred Simonis sau rectorul Universității de Agronomie au fost invitați la conferința regională.

Discursurile celor care au luat cuvântul au fost presărate cu atacuri la adresa PNL, dar și a fostului premier Dacian Cioloș. Cel mai virulent a fost Călin Popescu Tăriceanu, care este revoltat de demersul lui Ludovic Orban, liderul PNL, de a-i face o plângere penală Vioricăi Dăncilă. „PNL încearcă să ajungă la putere prin jocuri care nu sunt normale. Constat că Ludovic Orban a rămas la nivelul politicii din anii ’90”, a declarat președintele ALDE.


De asemenea, în discursul său, Tăriceanu le-a transmis membrilor partidului să facă o selecție riguroasă a celor care intră în ALDE, pentru a intra oameni care „pot contribui cu ceva concret la bunul mers la societății noastre”.

S-a adresat membrilor ALDE prezenți la conferința regională de alegeri și Călin Dobra, președintele CJ Timiș, care a vorbit despre importanța realizării celor mai importante proiecte ale județului.

„Timișul și Timișoara trebuie să redevină ce au fost odată, repere ale civilizației și dezvoltării, ale bunei colaborări între oameni, dar pentru asta trebuie să susținem proiecte. E vital pentru noi să profităm de actuala alianță de guvernare PSD – ALDE și să implementăm proiectele convenite împreună pentru județul nostru: centura de sud, extinderea la patru benzi a drumului spre autostradă, noua maternitate și sala polivalentă sunt obiective pe care nu trebuie să le ratăm în acest mandat. O importanță aparte îl vor avea proiectele culturale, cu atât mai mult cu cât Timișoara e Capitală Culturală Europeană în 2021. Haideți să ne dăm mâna și să lăsăm ceva bun în urma noastră”, a declarat Călin Dobra.

Pe de altă parte, Marian Cucșa a vorbit, la finalul discursului său, despre faptul că membri ALDE din Timișoara și județul Timiș și-ar dori ca la alegerile prezidențiale să candideze Călin Popescu Tăriceanu.

„Vă transmit mesajul timișenilor și al timișorenilor, care doresc să candidați la alegerile prezidențiale. Avem încredere că veți candida și că veți fi președintele românilor”, a afirmat Marian Cucșa.

UPDATE Deputatul Marian Cucșa a fost ales președinte al ALDE Timiș cu 576 de voturi din 592. De asemenea, vicepreședinți sunt Traian Stancu, Nicolae Istrat, Ovidiu Sârbu, Vasile Pop, Pavel Geană, Balasz Nagy, Ioan Boca, Horațiu Guță și Valentin Tudorică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.