Bega Blues Band înregistrează un nou album discografic: Mall Blues

Bega Blues Band înregistrează un nou album discografic: Mall Blues

0
DISTRIBUIȚI
Formația Bega Blues Band înregistrează un nou material discografic

Muzicienii care alcătuiesc formația Bega Blues Band pregătesc în studio un nou material discografic care poartă numele de „Mall Blues“. Prima ieșire în fața publicului local în care Johnny Bota (bas), Mircea Bunea (chitară), Toni Kühn (clape), Maria Chioran (voce), Lucian Nagy (instrumente de suflat) şi Vasile Dolga (baterie) vor prezenta câteva mostre din acest disc va avea loc odată cu redeschiderea sezonului de concerte unplugged în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.


Aici formația va susține un recital, marți, 29 mai, de la ora 19.00, cu intrarea liberă. Formația va susține și un concert la Lugoj, în 26 mai, evenimentul fiind inclus în cadrul celei de-a treia ediții a festivalului Lugoj Clasic.

Precedentul album discografic al timișorenilor,  „Brassica Soup”, a fost lansat în 2015 și a fost foarte bine primit atât de critica de specialitate, cât și de public. „Admirabil scăldat în rădăcinile genului“, „o fuziune generoasă de ethos popular românesc și de jazz transatlantic, într-un amestec cu cantitatea potrivită de funk, condimentat în mod unic prin vocea Mariei Chioran în exprimarea artistică a patrimoniului muzical românesc“. Astfel a fost descris de către Central and Eastern European London Review muzica celor de la Bega Blues Band,  în prezentarea făcută lansării CD-ului, cu ocazia unui concert pe care Bega Blues Band l-a susținut la Londra.

Activitatea trupei Bega Blues Band a început în 1983, atunci când Bela Kamocsa și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz Brașov. Formaţia a obţinut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România şi Diploma de Excelenţă „pentru întreaga activitate muzicala şi pentru promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în lume”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.