Bicicliștii timișoreni se alătură unei mișcări globale: Marșul Tăcerii

Bicicliștii timișoreni se alătură unei mișcări globale: Marșul Tăcerii

0
DISTRIBUIȚI

Pe 16 mai, pe tot globul se comemorează bicicliştii care au căzut victime ale accidentelor rutiere. Acţiunea are loc pe plan global, iar Timişoara se alătură Marşului Tăcerii.

Miercuri, de la ora 19.00, bicicliştii vor pleca într-un marş pe străzile oraşului de pe Bega. Participanţii se alătură unor acţiuni similare care au loc în Statele Unite ale Americii, Antartica, Australia, Brazilia, Canada, Columbia, Cipru, Germania, Hong Kong, India, Israel, Liban, Mexic, Taiwan, Tanzania și Ucraina.

Organizatori din peste 288 de orașe și-au asumat rolul de ambasadori ai acestui eveniment, care este mai mult decât o comemorare a victimelor accidentelor rutiere, este o declarație de solidaritate pentru comunitatea globală a biciliștilor.

În România, comunitățile locale de biciliști din Timișoara, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Dej, Galați, Suceava și Alexandria vor organiza Marșul Tăcerii, pentru a onora cicliștii care au fost uciși sau răniți în timpul ciclismului pe căile publice, dar și pentru a atrage atenția asupra legislației inadecvate și a infrastructurii deficitare –din cauza cărora, viața a mii de biciliști este pusă zi de zi în pericol în întreaga țară.

Bicicliștii sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii de prarticipanți la trafic, nefiind protejați de o caroserie, și deși aceștia au dreptul legal de a împărți drumul cu șoferii, conflictele sunt la ordinea zilei.

În Timișoara sunt așteptați să participe sute de biciliști din comunitatea locală, miercuri 16 mai, de la ora 18.30, la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco), de unde la ora 19.00 se va pleca într-o pedalare silențioasă, de 8 km, pe traseul: Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Intersecția Jiului – Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand I – Strada 20 decembrie 1989 – Piața Iancu Huniade – Bulevardul Ion C Brătianu – Strada Hector – Bastion Maria Therezia – Punctele Cardinale – Strada Oituz – Piata Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – Strada Gheorghe Lazăr – Strada Gh.


Dima – Strada Paris – Bulevardul Republicii – Piața Victoriei.

Toți participanții sunt rugați de organizatori să se îmbrace în alb, aceştia punând la dispoziție și tricoul oficial al evenimentului. Pentru siguranța participanților se recomandă purtarea căștilor de protecție, iar participarea copiilor sub 14 ani la pedalare nu este recomandată – traseul desfășurându-se pe carosabil, cu respectarea regulilor de circulație. Cei care vor lua parte la eveniment vor primi tricoul campaniei, iar pentru aceasta se pot înscrie la acţiune aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.