Bilanț după TESZT 2018: zeci de spectacole, subiecte sensibile și discuții cu...

Bilanț după TESZT 2018: zeci de spectacole, subiecte sensibile și discuții cu artiștii

0
DISTRIBUIȚI

S-a încheiat cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara – TESZT, care a reunit la teatrul maghiar din Timişoara cele mai bune spectacole puse în scenă în regiunea DKMT, dar şi în alte ţări europene, scoţând în evidenţă tendinţele relevante ale scenelor europene şi dând spectatorilor posibilitatea de a împărtăşi artiştilor impresiile lăsate de spectacole.

La această ediţie a festivalului, axată pe tematici incomode, subiecte sensibile şi formate teatrale atipice, menite să însufleţească atmosfera care domneşte într-o sală de teatru convenţională, au fost vândute peste 2.500 de bilete, iar publicul a avut prilejul de a purta lungi discuţii cu protagoniştii spectacolelor, care s-au prelungit mult după miezul nopţii.

Printre cei aflaţi pentru a doua sau a treia oară la TESZT se numără Marco Chenevier şi teatrul „Koreja” din oraşul italian Lecce, „Trupa Secretă” şi teatrul „Szkéné” din Ungaria, teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad, teatrul „Bitef” sau teatrul „Kosztolányi Dezsö” din Serbia.


La cele mai multe spectacole, sala teatrului s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Pe lângă cele 25 de spectacole selectate în program, au mai avut loc opt reprezentaţii în aer liber, în cadrul programului „Fo(u)r Public Spaces”, realizat în colaborare cu Asociaţia Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021, prin care se doreşte adaptarea spectacolelor de teatru la preferinţele publicului contemporan. În cadrul acestui program, două trupe timişorene au avut spectacole în premieră, şi anume Asociaţia Solidart cu reprezentaţia „Altă zi cu soare” şi Teatrul Auăleu, care a adus în faţa publicului „Omnia Opera Mortalium”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.