Ripensia Timișoara nu a stricat sărbătoarea Călărașiului. Dunărea lui Dan Alexa a...

Ripensia Timișoara nu a stricat sărbătoarea Călărașiului. Dunărea lui Dan Alexa a avut emoții doar o repriză cu roș-galbenii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia / Facebook

Ripensia nu a stopat Dunărea la ea acasă după ce a condus-o la pauză. Călărașiul a răsturnat rapid tabela în repriza secundă și s-a impus în cele din urmă cu 3-1 (0-1). Marius Toma a marcat pentru timișoreni un gol care părea să amâne sărbătoarea echipei conduse de Dan Alexa.

”Le vom povesti copiilor noștri această victorie / Dunărea în Liga I, prima dată-n istorie!”, a stat scris pe un banner de la tribuna stadionului din Călărași. Gazdele aveau nevoie doar de un punct pentru a-și asigura prezența în elită, dar în prima repriză ”Ripi” le-a dat emoții. Ungureanu și compania poate au fost ambiționate de declarația lui Dan Alexa, care-i invită pe numai puțin de trei jucători de sub comanda lui Urican alături de el în sezonul viitor.


Chiar Adrian Ungureanu a centrat perfect din corner după jumătate de oră iar Marius Toma a marcat cu capul fără șanse pentru Muntean.

Iluzia surprizei pare însă că se spulberă rapid în startul reprizei secunde. În minutul 47 Valentin Munteanu preia greșit dar trimite un lob perfect din interiorul careului și îl învinge la colțul lung pe Rădulescu. Iar peste doar șase minute scorul devine 2-1 pentru gazde după centrarea lui Pană care e reluată în plasă de ex-polistul Dobrosavlevici. După ”dublul-șoc” Ripensia putea reveni în meci cu un sfert de oră înainte de final, dar Mediop șutează incredibil pe lângă poartă după ce a trecut de ultimul fundaș și a rămas singur cu goalkeeperul gazdelor. Lucrurile se clarifică în minutul 83. Valentin Munteanu scapă singur spre poarta timișoreană de la mijlocul terenului, îl driblează pe Rădulescu și îl servește pe Pană, care îndeplinește o simplă formalitate.

Cu cinci minute înainte de final Dobrosavlevici face și un gest nesportiv, împingându-l pe Marius Toma în zona feței. Rădulescu încearcă să ajungă la fundaș, se creează un meleu iar arbitrul Cristian Georgescu e confuz, arătâdu-i mai întâi cartonașul roșu unui alt jucător al Dunării.

S-a încheiat 3-1 pentru Dunărea și aceasta e prima promovată matematic în Liga I. Ripensiei îi rămâne din păcate lupta pentru evitarea retrogradării, fiind la doar cinci puncte de zona fierbinte.

Dunărea Călărași: Fl. Muntean – Bg. Vasile (46 C. Rus), B. Şandru (66 C. Cristea), Dobrosavlevici, Mendy – Al. Stoica, Preoteasa (46 P. Iacob), Cr. Puşcaş, S. Pană – V. Munteanu, Kanda (cpt.). Antrenor: Dan Alexa.

FC Ripensia: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocşan, M. Toma (89 Hecsko), C. Toma – Stoi (90 Bobină), L. Tudor – Mediop, Ad. Ungureanu, Golda (75 Cluci) – Dumiter. Antrenor: Ciprian Urican. Antrenor: Ciprian Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.