Tăriceanu după plângerea penală făcută de Orban: „Este în mod evident o...

Tăriceanu după plângerea penală făcută de Orban: „Este în mod evident o încercare disperată a statului paralel de a-și menține controlul asupra politicii din România”

0
DISTRIBUIȚI

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că acțiunea lui Ludovic Orban de a face plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă depășește „granițele luptei politice” și a precizat faptul că „declarăm foarte clar că premierul se bucură de toată susținerea noastră”.

„Suntem într-un context cu totul și cu totul aparte, creat în aceste zile de această solicitare pe care a făcut-o președintele PNL la adresa premierului Viorica Dăncilă și vreau să profit de ocazie să spun că și în calitate de președinte al partidului, dar și în calitate de președinte al Senatului, că primul ministru al României se bucură de susținerea noastră și de încrederea noastră și la nivel politic, dar și la nivel instituțional. Acțiunea pe care a întreprins-o domnul Orban depășește granițele luptei politice, aș spune. În lupta politică între majoritate și opozitie sigur că întotdeauna e bine să fie o dispută, să fie controverse, opoziția să-și joace rolul ei de a fi ca un fel de cenzor a ceea ce face puterea, dar acțiunea domului Orban, demersul la nivel penal depășește limitele normale. Mă duce acest lucru la un singur gând, și anume, la faptul că aceste manifestări ale domnului Orban nu sunt nimic altceva decât modul în care el încearcă să se recompenseze pentru faptul că sistemul l-a ajutat să scape”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, liderul ALDE a declarat că acțiunea lui Ludovic Orban nu reprezintă altceva decât o încercare „disperată” a celor care au acumulat puterea „ilegitimă” în România și vor să și-o păstreze.

„Este în mod evident pentru mine o încercare disperată a statului paralel de a-și menține controlul asupra politicii din România, ceea ce s-a văzut, din păcate, în ultimii ani. Este o încercare de a controla politicul la nivelul instituțiilor, cum ar fi Parlamentul și Guvernul și cred că tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, scoaterea la suprafață a protocoalelor secrete încheiate în trecut între serviciile de informații și instituțiile din domeniul justiției nu fac decât să dovedească încă o dată că demersul pe care l-am inițiat în urmă cu patru ani de zile, atunci când am vorbit despre necesitatea curmării abuzurilor și a exceselor în justiție, de încălcarea grosolană a drepturilor și libertăților se confirmă.


Această situație inacceptabilă în care, prin protocoalele secrete, s-a adăugat la lege, s-a creat legislație paralelă și secretă, s-a creat imposibilitatea realizării echilibrului între apărare și acuzare. Sunt lucruri foarte grave pe care noi le-am semnalat și le-am și sancționat, iar acest demers pe care l-am întreprins și continuă slăbeste puterea statului paralel, pentru că aceste lucruri pe care le vedem puse în operă de oameni precum Ludovic Orban mă conving că sunt încercările disperate, pe ultima sută de metri, a celor care au acumulat puterea ilegitimă în România și care vor să și-o păstreze. Puterea, influența în toate sferele societății: și în domeniul politic, și în domeniul economic, și în domeniul academic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În final, Președintele ALDE a catalogat demersul lui Ludovic Orban ca fiind o „rătăcire politică”, precizând încă o dată că premierul Dăncilă are toate susținerea partidului.

„Repet, și colegii mei și eu, declarăm aici foarte clar că premierul se bucură de toată susținerea noastră și credem că acest demers va fi catalogat ca o rătăcire politică și sper ca în România terenul în care se desfășoară lupta politică să fie unul normal, al normelor care se bazează pe regulile democratice ale statului de drept”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Vă reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare“. „Am depus o sesizare la PICCJ privind anumite fapte săvârşite de Viorica Dăncilă, dar şi de preşedintele Liviu Dragnea. Această sesizare este depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României. Am considerat o obligaţie morală pentru mine. Niciodată nu am acceptat să închid ochii, să tac, să fiu pasiv, atunci când am constatat lucruri grave care afectează interesele fundamentale ale României, iar ceea ce se întâmplă de o bună bucată de vreme riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României pe plan extern, riscă să dinamiteze punţi care au fost construite în zeci de ani de România şi alte ţări, de asemenea riscă să pună în pericol interese fundamentale ale României care sunt puse pe tarabă ca la talcioc de Dragnea şi de acoliţii lui pentru diferite interese de natură personală”, a declarat Ludovic Orban la mijlocul acestei săptămâni.

Călin Popescu Tăriceanu a participat, astăzi, la Timișoara, la conferința regională de alegeri a ALDE Timiș. În cursa pentru funcția de președinte al filialei s-a înscris un singur candidat, deputatul Marian Cucșa, acualul lider al ALDE Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.