Sute de oameni au protestat la Timișoara după decizia CCR în cazul...

Sute de oameni au protestat la Timișoara după decizia CCR în cazul în cazul Kovesi UPDATE 2 Primarul Robu, poze cu manifestanții

1
DISTRIBUIȚI

Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri seara, în Piața Victoriei din Timișoara, pentru a protesta după ce Curtea Constituțională a României a admis sesizarea lui Tudorel Toadel legată de șefa DNA.

Manifestanții au ținut steagul României în mâini, s-au folosit de vuvuzele pentru a face zgomot și au scandat „CCR, sluga PSD”, „PSD, ciuma roșie”, „România, trezește-te”, „Hoții” sau „Ce vrem noi e și pentru voi”. De asemenea, un o pânză de aproximativ doi metri pe care scrie „Punctul 8 de la Timișoara: fără comuniști, fără penali” a fost desfășurată pe platoul din fața Operei.

La protest și-au făcut apariția și câțiva voluntari USR, care strâng semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În jurul orei 20.40, numărul manifestanților a depășit 400.


După ce au strigat de mai multe ori împotriva Guvernului PSD și a CCR, protestatarii au pornit într-un marș prin Piata Victoriei, scandând „Veniți cu noi, vă fură și pe voi” sau „Dacă vă pasă, nu stați la terasă”.
UPDATE 2 Manifestanții s-au mai plimbat o dată prin Piața Victoriei, iar când au ajuns pe platoul din fața Operei și-a făcut apariția și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a început să se fotografieze cu protestatarii și a stat de vorbă cu ei. Edilul-șef, care spunea astăzi, îndemnându-i pe timișoreni să folosească transportul în comun, că „eu nu circul cu mijloacele de transport în comun și nu sunt un tip populist, să pozez în mare utilizator al sistemului”, a fost însoțit de șoferul său, Vasile.
UPDATE 3 Protestul s-a incheiat în jurul orei 21.45, fara a fi semnalate incidente. Următorul miting va avea loc duminică, de la ora 20.00, tot în Piața Victoriei.

 

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

  1. Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara: „…legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi sociatatea romaneasca… Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism… Propunem reducerea prerogativelor acestei functii, dupa modelul multor tari civilizate ale lumii…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.