CCIAT, mutare spectaculoasă pe piața formării forței de muncă. Ce instituție va...

CCIAT, mutare spectaculoasă pe piața formării forței de muncă. Ce instituție va fi lansată în premieră la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Președintele executiv al Camera de Comert, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a dezvăluit în premieră la PRESSALERT LIVE că instituția pe care o conduce este pe cale să demareze un nou proiect care va servi intereselor antreprenorilor din județ.

Camera de Meserii, care ar urma să fie deschisă la sfârșitul anului viitor în Timiș, ar putea constitui un proiect-pilot de urmat la nivel național.


„Pe partea de meserii, foarte puțini se implică. Nu avem unde să facem practică, în primul rând. În octombrie vom avea o misiune economică la Munchen, pentru că vom avea o vizită la Camera de Meserii din Regensburg. O să trimitem persoane care să facă practică acolo. Vrem să creăm o Cameră de Meserii în Timiș, unde să facă practică cursanții. Spre exemplu cei care vor deveni bucătari”, a dezvăluit Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Dacă totul decurge conform așteptărilor, intenția CCIAT va fi concretizată anul viitor. „Într-un an și jumătate cred că ar trebui ca ea să funcționeze. Ia timp să construim spațiul, să îl utilăm, să avem și cine să fie acolo”, speră Florica Chiriță.

Lipsa forței de muncă este cea mai mare problemă cu care se confruntă investitorii din Timiș. Aducerea oamenilor din Serbia pentru a munci în România a fost una dintre soluțiile gândite, însă Florica Chiriță spune că „programul cu Serbia trebuie doar implementat, stă la cabinetul prim-ministrului. Avem un biblioraft de cereri din Serbia. Am intenționat să organizăm o întâlnire cu parlamentarii din Timiș și am lăsat-o pe anul acesta. Am avut multe, multe evenimente, și nu am reușit până acum. Poate că, totuși, cineva se va gândi că ar trebui să scoată documentul acela de acolo”.

O altă soluție pentru combaterea lipsei de personal este atragerea acestuia din alte județe, a reconfirmat Florica Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.