Ce-i lipsește Timișoarei ca să întâmpine turiștii în anul 2021, când va...

Ce-i lipsește Timișoarei ca să întâmpine turiștii în anul 2021, când va fi Capitală Culturală Europeană VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Lipsa infrastructurii este una dintre problemele cu care Timișoara se confruntă în perspectiva anului 2021, atunci când va fi Capitală Europeană a Culturii. Orașul este în continuă dezvoltare, însă asta aduce cu sine și anumite dezavantaje.

În ceea ce privește posibilitatea de cazare pe care o au turiștii ce vor să viziteze capitala Banatului, Timișoara nu poate oferi suficiente variante. „Nu știu dacă vor apărea marile lanțuri de hoteluri care să atragă turiștii. E o problemă foarte serioasă. Un hotel mic nu poate să reprezinte ideea de ospitalitate așa cum trebuie, cum ar face un mare hotel, care ar trage totul după el ca o locomotivă. Timișoara e inexistentă. Sunt hotelurile din centrul orașului, de care turiștii fug. Toți vin cu probleme, că nu au condiții. Nu se poate, ține de reputația orașului”, a specificat Corina Macri, președintele Asociației HORETIM, invitată la PRESSALERT LIVE.

Asociația HORETIM reunește mai mulți antreprenori din industria ospitalieră, care-și doresc să contribuie la dezvoltarea orașului și, astfel, și business-ul lor să crească. „Timișoara a crescut organic, este o forță. Se dezvoltă mai repede decât suntem pregătiți să asigurăm serviciile necesare orașului. Sunt foarte multe carențe.


Am avut discuții cu reprezentanți ai primăriei, ne-am spus opinia, am avut consilii consultative. Sunt aceleași discuții, le știe toată lumea. Problema este că nu se rezolvă”, a mai spus Corina Macri.

Președintele asociației susține și că atracțiile turistice din Timișoara nu sunt destule. „Vin turiștii, care sunt curioși să găsească ceva în Timișoara. M-au întrebat ce le oferim și am zis că nu știu. Toată lumea mă întreabă de Muzeul Revoluției… Ideea de a lega Revoluția de Timișoara e esențială. Străinii sunt foarte dornici de informații, să le furnizăm date despre noi. Cred că împreună cu autoritățile am putea să le acordăm pachete cât mai atractive. Informările nu le avem, fiecare încearcă să facă pe cont propriu câte ceva”, a specificat Corina Macri.

De altfel, turiștii nu sunt interesați doar de obiectivele turistice locale, dar și de mâncarea sau băuturile tradiționale. „E o lipsă a pieței locale. Toți turiștii cer prima dată produse locale, după aceea restul. Toți cer mâncare specifică zonei. E general valabil. Și sunt dezamăgiți că nu găsesc aceste lucruri. Foarte multe restaurante au încercat să facă un meniu internațional. Noi am fost încântați de mirajul importului, al lucrurilor străine. Cred că încă trăim din acest miraj, dar ne sancționează turiștii. Nu funcționăm în locațiile noastre fără berea locală, fără meniul românesc”, a fost de părere invitata PRESSALERT LIVE, Corina Macri.

Întrebată ce ar face pentru a direcționa lucrurile în sens pozitiv, Corina Macri, președintele Asociației HORETIM, a spus că: „aș avea o deschidere față de toți cei care lucrează în acest domeniu. Aș face o promovare comună și aș ține cont de ce spun cei direct din business. Cel mai important poate e promovarea Timișoarei cu emblema sa. Modul în care scoatem orașul la rampă, cum îl lansăm ca și Capitală Culturală Europeană. Cu ce emblemă legăm Timișoara de proiect, mă refer la partea noastră, în ospitalitate. Aș încerca să leg factorii implicați direct în dezvoltarea orașului: tur operatorii, transportatorii, autoritățile. Aș face un parteneriat, o formă de lucru în comun”.

1 COMENTARIU

  1. Cel mai important lucru care lipseste orasului, este UN PRIMAR cu viziune, asa cum au fost multi altii in istoria orasului, si carora li s-au ridicat si statui. Cel de acum nu are nevoie de statuie: e si asa un monument de megalomanie, ingamfare, aroganta si prostie! nu e suficient?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.