Cei 900 de angajați ai Societății de Transport Public Timișoara nu și-au...

Cei 900 de angajați ai Societății de Transport Public Timișoara nu și-au primit salariile pe luna aprilie. Care este motivul UPDATE Pe cine dă vina primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

Revolta plutește în aer la Societatea de Transport Public din Timișoara, fosta RATT. Cei aproximativ 900 de angajați ai instituției ar fi trebuit să primească salariile pe luna aprilie în data de 10 mai. Este 17 mai, iar în conturile salariaților nu a intrat nici măcar un leu și nici nu se știe o dată la care își vor primi lefurile.

Conducerea Societății de Transport Public Timișoara le-a explicat angajaților că nu le-a acordat salariile pe luna trecută pentru că pur și simplu nu sunt bani.

„Nu s-au dat încă salariile pentru că nu sunt bani, așa a spus conducerea, că nu a primit bani și nu s-au dat deocamdată salariile pe luna aprilie”, ne-a declarat Diana Pleșa, purtătorul de cuvânt al Societății de Transport Public Timișoara.

Reprezentanții Primăriei Timișoara nu au putut fi contactați, deocamdată, pentru a-și exprima un punct de vedere.

UPDATE Nicolae Robu a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro, că angajații Societății de Transport Public Timișoara nu și-au primit salariile pentru că Trezoreria a obligat primăria să plătească toate arieratele, astfel că nu sunt bani.


“Având în vedere pierderea acelui proces cu ANAF privind TVA-ul, lucru care ține de fosta administrație, avem sume importante de plătit. În total, circa 80 de milioane de lei, eșalonați pe parcursul a patru ani. Lună de lună plătim 1,6 milioane de lei și desigur că asta ne creează mari probleme atunci când apar și alte obligații pe care noi nu le-am avut prevăzute. În această lună s-a întâmplat ca Trezoreria să ne oblige să plătim toate arieratele, chiar dacă legea prevede obligația de a reduce doar cu 5% față de cât erau în luna precedentă. Noi intenționam să le reducem cu 15 – 20%, mult mai mult decât prevede legea, dar Trezoreria ne-a obligat să le plătim în totalitatea lor. Asta a însemnat o sumă de 8,3 milioane de lei și în această situație ne-a fost imposibil să plătim către RATT și sumele pentru salarii. Am plătit banii care trebuiau dați mai departe la ANAF, pentru a nu pierde reeșalonarea. Pentru că pierderea reeșalonării ar însemna scoaterea la vânzare a autobuzelor, minibuzelor, tramvaielor, troleibuzelor, a tot ce are în patrimoniu RATT-ul”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că nu știe când angajații STPT își vor primi salariile, ci doar că asta se va întâmpla cel târziu până în data de 10 iunie. “Problema se va rezolva, că noi dăm în fiecare zi din banii pe care-i încasăm către RATT. Și astăzi am dat 100.000 de lei și în fiecare zi dăm câte ceva, dar nu pot să anunț o dată precisă, pentru că depinde de încasările pe care le facem. Pot anunța că cel târziu în 10 iunie, pentru că în 10 iunie se plătesc cotele defalcate din impozitul pe venit, 10 iunie este dată ultimă până la care problema va fi rezolvată. Eu sper să avem încasări din care să putem da banii necesari mai devreme. Noi facem tot posibilul, pentru că noi vrem ca oamenii să-și ia drepturile lor salariale, însă nu sunt eu de vină pentru ce au făcut cei de dinainte. Am mereu noi sarcini de plată a unor sume fabuloase și sigur că asta îmi creează mari dificultăți”, a declarat Nicolae Robu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.