Claudiu Dogaru lansează volumul ”Semne…” la Timișoara

Claudiu Dogaru lansează volumul ”Semne…” la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Claudiu Dogaru lansează cartea Semne… la Timisoara

Amatorii de literatură sunt așteptați la lansarea cărții „Semne…“ de Claudiu Dogaru, evenimentul urmând să se desfășoare joi, 17 mai, de la ora 18.00, la Porto Arte.

„Cunoscut ca actor și profesor, iată că, acum, Claudiu Dogaru navigând spre vârsta de 50 de ani, ne face o surpriză de zile mari: iese în lume cu un al doilea bun volum de versuri.


Acesta cuprinde 72 de poeme, fiind constituit din selecția unui mare număr de creații. Având în vedere vârsta autorului, perioada formării lui intelectuale, precum și specificul stilistic și tematic al creației sale, consider că Claudiu Dogaru a evoluat sub semnele poeticității promoției 90, reușind, de-a lungul timpului, să-și contureze o viziune personală asupra literaturii, un univers artistic relevant. Nefăcând parte din lumea literară – nu știu dacă el a avut sentimentul de generație, dar fără îndoială, n-a fost străin de conștiința estetică a promoției 90… În contextul relațiilor ce se stabilesc între imaginar și real, un loc aparte îl are condiția profesională a autorului, de actor și profesor. Gravitatea interioară a poetului se exteriorizează într-o seamă de creații inspirate din această stare, poeziile respective fiind cele mai originale din volum, citez: <<Împins de turbate stihii>>, <<Feustrări vârsate pe un șervețel>>, <<Când poetul scrie>>, etc.“, spune Emil Florian Grama în prefața acestui volum.

Cartea va fi prezentată de Daniel Ilie și Emil Florian Grama, iar la fața locului vor recita Laura Avarvari, Petru Silviu Văcărescu și Adrian Korek.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.