Conferință Națională de Psihiatrie, la Timișoara. Ce schimbări pentru pacienții cu afecțiuni...

Conferință Națională de Psihiatrie, la Timișoara. Ce schimbări pentru pacienții cu afecțiuni mintale din România vor să aducă inițiatorii

0
DISTRIBUIȚI

 

Foto: pro.harman.com

Timişoara va fi gazda celei de-a XII-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Psihiatrie 2018, care se va desfăşura între 16 şi 19 mai la hotel „Timişoara” şi va avea ca temă „Sănătatea mintală, persoana şi societatea”.

Organizat de Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (A.R.P.P.) în parteneriat cu Asociaţia Psihiatrică Timişoara şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, evenimentul, o manifestare de tradiţie a psihiatriei româneşti, reuneşte psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, sociologi, antropologi studenţi şi dascăli preocupaţi de acest domeniu atât de interesant.


Vor fi prezentate expuneri ale unor personalităţi marcante din ţară şi străinătate în cadrul simpozioanelor şi vor avea loc workshop-uri şi cursuri pentru tinerii specialişti. În perioada conferinţei se va desfăşura şi forumul A.R.P.P., cu titlul „Realizări, provocări şi eşecuri în psihiatria românească”.

Prof. dr. Cătălina Tudose, preşedintele A.R.P.P., îşi doreşte ca „în condiţiile înregistrării unor valori îngrijorător de crescute ale morbidităţii prin boli psihice ca şi ale costurilor plătite de societate, ne dorim o întâlnire fructuoasă a profesioniştilor interesaţi în exercitarea cu demnitate a acestei frumoase profesii şi în promovarea drepturilor cetăţenilor români la diagnostic, la tratament, la reabilitare şi nu în ultimul rând la prevenţia suferinţelor psihice”.

Dimensiunea multiculturală a Banatului va fi prezentată la o „şezătoare a simţurilor” care va avea loc la Muzeul Satului Bănăţean, în cadrul proiectului „Spaţiul cultural bănăţean între normalitate, anormalitate şi supranatural”, iniţiat de Asociaţia Psihiatrică Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.