Controverse în jurul Monumentului Marii Uniri plătit cu 2 milioane de euro...

Controverse în jurul Monumentului Marii Uniri plătit cu 2 milioane de euro de Ministerul Culturii. De ce nu a fost încă amplasat la Arad

0
DISTRIBUIȚI

Situație incredibilă în orașul Arad. Ministerul Culturii a plătit unui sculptor zece milioane de lei pentru realizarea Monumentului Marii Uniri, care ar fi trebuit dezvelit în anul 2012. Lucrarea nu a ajuns nici în prezent în orașul din vestul țării, iar sculptorul Florin Codre spune că nu știe ce se va întâmpla cu monumentul, pentru că au trecut zece ani de la semnarea contractului, iar lucrurile “s-au schimbat” în România.

Potrivit News.ro, în urmă cu o lună, Consiliul Local Arad a aprobat un nou amplasament pentru Monumentul Marii Uniri.


Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Arad nu cred că Ministerul Culturii, care a comandat și plătit lucrarea artistului Florin Codre, va reuși să execute lucrările până în data de 1 decembrie, când ar trebui să aibă loc dezvelirea, cu o întârziere de șase ani.

”Am îndoieli că Ministerul va fi în stare să aducă şi să monteze monumentul în timpul rămas, dacă nu a făcut asta atâţia ani din cauza litigiilor cu sculptorul. Eu cred că Aradul îşi va face treaba, va preda terenul ministerului, care va trebui să construiască fundaţia şi să instaleze piesele lucrării. Ulterior, noi vom amenaja piaţa respectivă, dar nu putem face asta decât după ce monumentul va fi pus acolo”, a declarat viceprimarul Călin Bibarţ.

Scultorul Florin Codre, care a pierdut definitiv un proces cu Ministerul Culturii, fiind obligat de instanță să transporte și să amplaseze monumentul în Arad, conform contractului, a declarat pentru sursa citată că este din nou în litigiu cu ministerul şi nu ştie ce se va întâmpla cu monumentul.

”Ministerul e dat în judecată de către mine pentru că acel contract pe care îl are cu mine s-a făcut acum două zeci de mii de ani, lucrurile s-au schimbat, locul s-a schimbat (de amplasare – n.r.), totul s-a schimbat şi aşa mai departe. Da? Nu se poate aplica un contract făcut acum zece ani pentru situaţia din România de astăzi”, a precizat Florin Codre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.