Cum au sărbătorit pesediștii din Timiș 1 Mai FOTO

Cum au sărbătorit pesediștii din Timiș 1 Mai FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Social-democrații din Timiș și-au dat întâlnire astăzi, de 1 Mai, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Mai toți liderii partidului,  în frunte cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, s-au adunat în jurul unei mese unde erau mici și bere. Pesediștii timișeni sunt la ținută de picnic. Pe scenă se derulează concerte de muzică populară.

În timp ce majoritatea celor veniți să sărbătorească 1 Mai erau atenți la spectacolul de muzică populară, liderii PSD au preferat să schimbe impresii despre ultimele probleme sau chestiuni politice.

Liderii filialei au preferat să stea departe de scenă, în schimb l-au delegat pentru a ține un discurs despre semnificația acestei zile pe consilierul local Sorin Ionescu, profesor de istorie și director al Colegiului Bănățean din Timișoara.


Acesta le-a explicat celor prezenți că 1 Mai nu este o sărbătoare comunistă, ci vine din SUA, unde muncitorii s-au luptat pentru drepturile lor, obținând astfel lucruri precum ziua de muncă de opt ore, repaos de duminică sau plată egală pentru femei și bărbați.

În afara Muzeului Satului, mulți timișoreni su preferat să vină de la primele ore ale dimineață, cu grătarele de acasă, și să sărbătorească 1 Mai în familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.