Cum a fost șantajat un american care lucra la o multinațională în...

Cum a fost șantajat un american care lucra la o multinațională în Timișoara să dea aproape 30.000 de euro

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a fost reținut, astăzi, de DIICOT, fiind acuzat de faptul că a șantajat ani de zile un american, de la care a obținut aproape 30.000 de euro. Investigația DIICOT a pornit după ce a fost depusă o sesizare de către victimă, care a reclamat faptul că, în timp ce era în România, angajat al unei firme multinaționale care activa și în Timișoara, a discutat pe un site de întâlniri cu o tânără.


În realitate, în spatele contului fals se afla arădeanul Cristian Ispravnic, de 41 de ani. După discuții amănunțite despre viața personală și preferințele sexuale, i s-a transmis de către ”fată” că dacă nu-i va trimite bani, îi va transmite soției pasaje din discuțiile lor. De asemenea, victimei i s-a spus că toți prietenii și colegii de la muncă vor primi mailuri sau mesaje cu dicuțiile purtate. Americanul, care între timp s-a repatriat, a plătit aproape 30.000 de euro, în tranșe, de la 700 până la 2000 de euro. În urmă cu câteva săptămâni, acesta a fost contactat de un bărbat care s-a prezentat a fi inițial de la DIICOT, dar când americanul i-a cerut o dovadă, a susținut că de fapt este proxenetul ”fetei”. I-a spus victimei că fata cu care a discutat până acum a murit și că fiind pronexetul ei, a găsit în casă un stick cu informații compomițătoare, iar pentru a nu le face publice i-a cerut 15.000 de euro care ar fi trebuit plătiți în două tranșe.

În această dimineață, arădeanul a fost ridicat de polițiștii de la ”Crimă Organizată” și dus pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara, unde și-a recunoscut faptele. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și fals informatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.