Cursuri gratuite de antreprenoriat pentru locuitorii din vestul țării. Cum vă puteți...

Cursuri gratuite de antreprenoriat pentru locuitorii din vestul țării. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

femeie afacere

Locuitorii din vestul țării care doresc să-și deschidă o afacere, dar nu știu ce pași trebuie să facă sunt așteptați să se înscrie la cursuri gratuite de antreprenoriat. Acestea vor avea loc în cadrul proiectului Start Smart – “Stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din Regiunea Vest”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și derulat de Universitatea de Vest Timișoara, leader de proiect, și Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, partener.

Potrivit reprezentanților CCIA Timiș, se vor desfășura cinci module teoretice și practice, care sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, pe temele: conceptul de antreprenoriat. Planul de afaceri în sprijinul antreprenorului (durată zece ore), tehnici de negociere în antreprenoriat și afaceri (durată zece ore), managementul și marketingul unei afaceri (durată zece ore), previziuni financiare (durată zece ore) și dezvoltare durabilă (durată cinci ore).

Cursurile pot fi urmate în mod gratuit, prin înscriere în grupul țintă al proiectului.


CCIA Timiș transmite că selectarea grupului țintă se realizează pe baza îndeplinirii următoarelor criterii cumulative: să fie persoane cu vârsta de peste 18 ani, care doresc să inițieze o afacere independentă; să aibă domiciliul/reședința în unul dintre județele Regiunii Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș); să fie studenți, tineri absolvenți, întreprinzători, persoane care doresc să inițieze activități independente, manageri și angajați din cadrul IMM-urilor, din Regiunea Vest; să nu beneficieze sau să nu fi beneficiat anterior de finanțare pentru aceleași activități prin alte proiecte finanțate din fonduri nerambursabile; să nu fi beneficiat de ajutor de minimis în ultimii ani.

Grupul țintă al proiectului este format din 300 de persoane, din care minim 20 cu reședința sau domiciliul în fiecare județ al regiunii, 219 (73%) sunt persoane inactive, din categoria de vârstă 18 – 25 de ani, înmatriculați în sistemul de învățământ superior în Regiunea de Vest și 81 (27%) sunt angajați în Regiunea de Vest.

Pentru înscrierea în grupul țintă, se va depune un dosar de înscriere. Fomularele necesare pot fi descarcate accesând link-ul: http://startsmart.proiecte-feaa.ro/inscriere-grupul-tinta/.

Informații suplimentare puteți obține la sediul CCIAT din P-ța Victoriei nr.3 sau la tel. 0372-185-285, e-mail: akormany@cciat.ro sau ccoroian@cciat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.