Vânătoarea de mașini din Caraș-Severin sau Mehedinți, justificată prin dorința de creștere...

Vânătoarea de mașini din Caraș-Severin sau Mehedinți, justificată prin dorința de creștere a numărului de polițiști locali în Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu continuă cu ideea populistă în ceea ce privește locurile de parcare situate în Timișoara, între blocuri. Edilul de pe Bega își dorește ca acestea să fie rezervate strict celor care au buletin de Timișoara și consideră că mulți șoferi din județele situate în zonă îi nedreptățesc pe timișorenii care contribuie la bugetul local.

Locurile de parcare din cartierele orașului, dacă ideea lui Robu ar fi implementată, ar urma să fie gratuite doar pentru posesorii de mașini cu numere de Timiș, iar cei cu autoturismele înmatriculate în alte județe ar urma să fie amendați. Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierul local PNL Simion Moșiu, a dezvăluit care este cea mai probabilă strategie a administrației Robu. „Planul este în stadiul dezbaterilor de idei. Vom primi, probabil, un autocolant cu numărul mașinii și că persoana este timișorean sau timișean. Discutăm de spațiile de parcare dintre blocuri, pentru cei care locuiesc acolo”.

De partea cealaltă, consilierul local PSD Dan Idolu a argumentat de ce, din perspectiva sa, măsura este ineficientă. „Conform specialiștilor, în Timișoara există 165.000 de autoturisme, cifra fiind la 31 decembrie 2017.


Între blocuri sunt doar 5.000 de locuri de parcare, iar în sistem Timpark sunt alte 8.000, în total 13.000. Astfel că singura soluție este doar construcția locurilor de parcare”, a spus Idolu, aflat în studioul HDV.

Simion Moșiu a apărat ideea lui Nicolae Robu, spunând că, dacă oamenii ar fi astfel constrânși să-și facă buletinul de Timișoara, administrația ar putea angaja mai mulți agenți de Poliție Locală. „Am putea angaja mai mulți agenți, viața ar fi mai sigură. Ar crește taxele, iar siguranța cetățeanului este prioritară. Nu avem voie acum să angajăm mai mulți agenți la Poliția Locală. Taxele, impozitul, ar intra pe bugetul local. Ce e rău în asta, să își facă buletin de Timișoara?”, a încheiat retoric consilierul local PNL, Simion Moșiu, care a mai adăugat că „sunt mulți care vin din județele sărace. Omul din Arad ar trebui să își teracă mașina pe Timiș. Sesizările ar urma să fie făcute de cetățeni, iar mașinile ridicate”.

Dan Idolu crede că o astfel de măsură ar fi una mai degrabă fascistă, invocând faptul că „legea 195/2002 din Codul Rutier spune că drumul public este deschis oricărui cetățean cu domiciliu în România sau în Europa”.

Timișoara duce lipsă acerbă de locuri de parcare, administrația Robu rămânând restantă și la acest capitol. „De ce a promis locuri de parcare dacă nu a găsit soluții? Ca să justifice propria neputință, instigând oamenii împotriva celorlalți, Robu ar fi vrut să ia modelele din alte orașe. Dar pentru că ar crea conflicte fizice sau verbale, ar renunța la asta. Dânsul chiar este conștient de problema asta. Unii vor da vina pe alții. Oamenii aceștia din alte județe sunt aici, lasă taxe de fiecare dată când cumpără ceva”, a fost de părere Idolu, care a subliniat că dacă cei aflați în cauză și-ar schimba buletinul, nu ar fi astfel rezolvată problema locurilor de parcare. „Se apropie campania. Robu nu a făcut locuri de parcare, iar ca să justifice incompetența găsește vinovați în exterior”, a conchis Dan Idolu, consilier local PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.